29 / 04 / 2024

Çanakkale'deki Truva Atı bakıma alındı!

Çanakkale'deki Truva Atı bakıma alındı!

"Troy" isimli sinema filminde kullanıldıktan sonra Çanakkale'ye hediye edilen ve 2004 yılından beri sergilenen Truva Atı bakıma alındı. Truva Atı'nın rutin bakımı, Çanakkale Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor...



"Troy" isimli sinema filminde kullanıldıktan sonra Çanakkale'ye hediye edilen ve 2004 yılından beri sergilenen Truva Atı bakıma alındı. Kordonboyu'nda bulunan, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Truva Atı'nın rutin bakımı, Çanakkale Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor. Ayak kısımlarını açarak çürümeye karşı kontrol eden ekipler, genel kontroldan sonra ihtiyaç duyulan bölgelerinde bakım onarım çalışması yapacak.


Başrolünü Brad Pitt'in oynadığı Troy filminde kullanıldıktan sonra Warner Bros şirketi tarafından Türkiye'ye hibe edilen Truva Atı, 13 Eylül 2004 tarihinden bu yana Çanakkale Kordonboyu'nda sergileniyor. Çelik gövdeden oluşan ve fiberglas kaplanan at heykelinin yüksekliği 12,4 metre, genişliği 6 metre ve uzunluğu 10 metre. Toplam ağırlığı ise 12 ton civarında.


CHA 


Geri Dön