29 / 06 / 2024

Canik Hurdacılar alanındaki dükkanlar yeniden mühürlendi!

Canik Hurdacılar alanındaki dükkanlar yeniden mühürlendi!

Canik Yeni Mahalle'de bulunan hurdacıların TOKİ'ye sattıkları dükkanları işgalci olarak kullanmaları üzerine söz konusu yerlerin yeniden mühürlendiği öğrenildi. Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Balcı 'TOKİ'nin talimatı doğrultusunda mühürledik' dedi...



Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Balcı, "Söz konusu dükkanların bedeli ödenerek kamulaştırması yapılmıştır. TOKİ'ye ait alanda haksız kazanç sağlanıyordu. TOKİ'nin talimatı doğrultusunda mühürledik" dedi.


CANIK'TE Hurdacılar alanı içerisinde bulunan dükkan ların, eski mülk sahip lerinin işgalci olarak faaliyet gösterdiklerinin belirlenmesi üzerine mühürlendiği öğrenildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Büyükşehir Belediyesi ve Canik Belediyesi arasında 2007 yılında imzalanan Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Yeni Mahalle'de bulunan hur dacılar alam içerisinde bulunan mülkler, kamulaştırma bedeli ödenerek  TOKİ  adma tescil edildi. 


TOKİ'nin talebi doğrultusunda boşaltılarak mühürlenen dükkanların çoğunun, vatan daşlardan gelen şikayetler ve zabı ta ekiplerinin yap tığı kontroller son rasmda kul lanıldığı belirlendi. 

Kamulaştırması yapılan ve TOKİ'ye ait olan dükkanların kullanıldığının belirlenmesi üzerine Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekip leri, 21 dükkanı yeniden mühürledi. 


HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANIYORDU 


Söz konusu alanda yasal olmayan hiç bir şeyin yapılmadığım belirten Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Balcı, "Yeni Mahalle'deki hurdacılar alanında bulunan dükkan ların kamulaştırması yapılarak TOKİ tarafından bedeli mülk sahiplerine ödendi. Biz de önce ihtarname göndererek TOKİ'ye ait olan mülklerin boşaltılmasını sağladık ve ardından yasal süreç çerçevesinde mühürledik. 


Ancak vatan daşlarımızdan gelen şikayetler üzerine yap tığımız kon trollerde bir çok mülk sahibinin işgalci olarak faaliyet göster dikleri ve haksız kazanç sağladık ları görüldü. 

Burası kentsel dönüşüm alanı ve buranın boşaltıl ması konusunda TOKİ'nin talimatı var. Yani biz görevimiz gereği bir mühürleme yaptık" dedi. 


Olay


Geri Dön