28 / 04 / 2024

Ankara Hurdacılar Sitesi geri dönüşüm alanı olacak!

Ankara Hurdacılar Sitesi geri dönüşüm alanı olacak!

Ankara Hurdacılar Odası 42. Olağan Genel Kurulu dün Yenimahalle Belediye binasında yapıldı. Hurdacıların yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul'da alınan kararla Ankara Hurdacılar Sitesi geri dönüşüm alanı olacak...



Ankara Hurdacılar Odası 42. Olağan Genel Kurulu dün Yenimahalle Belediye binasında yapıldı. Hurdacıların yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul'da mevcut Başkan irfan Çetinkaya 194 oy ile yeniden Oda Başkanlığı'na seçildi. 

îki adayın yarıştığı Genel Kurul'da ilk olarak başkan adaylarından Zekeriya Uzunses konuştu. Uzunses, Yenimahalle ilçe sınırları içerisinde bulunan Hurdacılar Sitesi'nin sorunlarına işaret programlarına aldıkları çalışmaları ise şöyle sıraladı: "Site içerisinde kamuya ait alanlardaki atık ve artıkların kaldırılması noktası ile ilgili bakanlık ve belediye nezdinde işlemler yürüteceğiz. Mevcut imar planına göre 'depolama alanı' olarak görünen Hurdacılar Sanayi Sitesi'nin geri dönüşüm konusunda yasal izni bulunmuyor. Gerekli izinleri alarak bölgenin 'Sanayi Alanı ve Atık Geri Kazanımı Alanı' olmasını sağlayacağız." ederek, bu sorunların çözümü için Başkanlığa talip olduğunu ifade etti. 

Oda Başkanı Çinkaya ise konuşmasına, "Sonuç ne olursa olsun buradan el ele çıkacağız" sözleriyle başladı. Çinkaya, bugüne kadar hurdacı esnafına yaptığı hizmetleri aktardığı konuşmasında Hurdacılar Sitesi ile alakalı tespit ettiği sorunlara da değindi.


Habertürk Ankara


Geri Dön