30 / 06 / 2024

Canik Hurdacılar alanı son durum

Canik Hurdacılar alanı son durum

Canik Yeni Mahalle'de bulunan hurdacıların TOKİ'ye sattıkları dükkanları işgalci olarak kullanmaları üzerine söz konusu yerlerin yeniden mühürlendiği öğrenildi. Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Balcı 'TOKİ'nin talimatı doğrultusunda mühürledik' dedi...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Elden kira alan da, veren de yanacak! Yeni cezalar geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadeleyi artırdı. Bu kapsama ev sahibi ve kiracılar da giriyor. Kirayı elden alan da veren de yanacak. İşte detaylar...

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Gesi Bağları SİT alanı ilan ediliyor...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yer alan Gesi mahallesini koruma altına alındığını kaydetti. Buna göre, Türkülere ve şiirlere konu olan Gesi Bağları'nda artık yeni yapılaşmaya izin verilmeyeceği belirtildi.

Avcılar Tahtakale'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda! 

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi'nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Rezerv alan tartışması tam gaz: Riskli yapı ilan edilen binalardaki vatandaşlar zarara uğruyor!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, rezerv alan ve riskli yapı ilanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşların mağduriyetlerine değindi. İşte ayrıntılar...

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ve ‘rezerv alan’ ilanı mülkiyet dokunulmazlığı çerçevesinde sık sık tartışma konusu oluyor. Peki evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? İşte İstanbul'dan bir örnek... 

O ilde 41 konut ve 13 iş yeri satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan KDV'den muaf gayrimenkuller! 

Samsun Canik'te yer alan 41 konut ve 13 iş yeri, KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı. Peki Samsun'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve ödeme seçenekleri nasıl? 

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Canik Belediyesi 8 kat imarlı arsa satacak! KDV'den de muaf!

Samsun İli Canik Belediye Başkanlığı, Samsun Canik'te yer alan 2 bin 782 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa Düvecik'te yer alıyor.

Hurdacılar gramını 1650 TL’den satıyor! İşte çöpe atılan servet değerinde olan o şey...

Hurdacıların gramını 1650 TL'ye sattığı şey gündem oldu. Kullanılmadığı için çöp değerinde olan o şey artık bir servet. Altın değerinde olan o eşyayı çöpe atan pişman oluyor. Bu eşya herkes tarafından merak edildi. Hurdacıların servet kazandığı o eşya açıklandı. İşte detaylar...

Emekliler dikkat: Kök maaşınızı hemen hesaplayın! 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün emeklilere verdiği ikramiye müjdesinin ardından, emekli kök maaş hesaplama yeniden gündem oldu. Peki 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar?

7.500, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni maaşları kaç TL? İşte kalem kalem son dakika zamlı maaşlar!

7.500, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni maaşları kaç TL? İşte kalem kalem son dakika zamlı maaşlar...

Canik Hurdacılar alanı son durum Haberi

Canik Hurdacılar alanı son durum

Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Balcı, "Söz konusu dükkanların bedeli ödenerek kamulaştırması yapılmıştır. TOKİ'ye ait alanda haksız kazanç sağlanıyordu. TOKİ'nin talimatı doğrultusunda mühürledik" dedi.


CANIK'TE Hurdacılar alanı içerisinde bulunan dükkan ların, eski mülk sahip lerinin işgalci olarak faaliyet gösterdiklerinin belirlenmesi üzerine mühürlendiği öğrenildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Büyükşehir Belediyesi ve Canik Belediyesi arasında 2007 yılında imzalanan Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Yeni Mahalle'de bulunan hur dacılar alam içerisinde bulunan mülkler, kamulaştırma bedeli ödenerek TOKİ adma tescil edildi. 


TOKİ'nin talebi doğrultusunda boşaltılarak mühürlenen dükkanların çoğunun, vatan daşlardan gelen şikayetler ve zabı ta ekiplerinin yap tığı kontroller son rasmda kul lanıldığı belirlendi. 

Kamulaştırması yapılan ve TOKİ'ye ait olan dükkanların kullanıldığının belirlenmesi üzerine Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekip leri, 21 dükkanı yeniden mühürledi. 


HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANIYORDU 


Söz konusu...