30 / 04 / 2024

Hurdacılar gramını 1650 TL’den satıyor! İşte çöpe atılan servet değerinde olan o şey...

Hurdacılar gramını 1650 TL’den satıyor! İşte çöpe atılan servet değerinde olan o şey...

Hurdacıların gramını 1650 TL'ye sattığı şey gündem oldu. Kullanılmadığı için çöp değerinde olan o şey artık bir servet. Altın değerinde olan o eşyayı çöpe atan pişman oluyor. Bu eşya herkes tarafından merak edildi. Hurdacıların servet kazandığı o eşya açıklandı. İşte detaylar...



Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız elektronik eşyaların içinde bulunan bir parça aslında oldukça yüksek bir değere sahip. Bu parçayı genelde önemsiz bulur ve elektronik cihazlarımızın ömrü tükendiğinde hızla çöpe atarız. Ancak elektronik eşyaların içinde bulunan bu özel parça, hurdacılar tarafından oldukça yüksek fiyatlara alınıp satılmaktadır. Gramı 1650 Türk Lirası gibi ciddi bir bedelle el değiştiren bu parça adeta altın değerinde gündem oldu. Peki hurdacıların altın değerinde sattığı o parça ne? İşte konu hakkında önemli detaylar haberin devamında...

Beyaz eşyaların o parçası yüksek değerde satılıyor

Elektronik eşyalar söz konusu olduğunda genelde ilk akla gelen şeyler televizyonlar, cep telefonları ve bilgisayarlar olur. Ancak buzdolapları, çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, saç kurutma makineleri, elektrikli küçük ev aletleri, kumandalar ve ses sistemleri gibi cihazların temel parçası olan ana kartlar aslında oldukça değerlidir. Elektronik eşyaların çalışmasını sağlayan ana kartları aslında atmamak gerekiyor.

Hurdacılar gramını 1650 TL’ye satıyor

Ana kartların kilogram başına hurdacılar tarafından 1650 TL'ye satıldığı gündem oldu. Bu parça, elektronik eşyaların içindeki kritik bileşenlerden biri olarak oldukça yüksek değerde satılıyor. Ancak bu kartları evde çıkarmak genelde zordur. 

Özellikle hurdacılar tarafından toplanan elektronik eşyaların parçaları ayrı ayrı satılarak elde edilen yüksek gelirler ana kartların ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Ana kartlar, elektronik cihazların beyinleri olarak düşünülebilir. Bu önemli parça işlemciler, bellekler, bağlantı noktaları ve diğer önemli parçaları kapsar. Bu nedenle, ana kartların geri dönüşümü ve yeniden kullanımı sürdürülebilir çevreyi desteklemesinin yanı sıra hurdacılar için de bir kazanç kaynağı olmuş durumda. Bu duruma bağlı olarak beyaz eşyaları atmak bir kez daha düşündürücü olabiliyor. 

Hurda fiyatları resmen fırladı! Hurdaya büyük zam! Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar?

Hurda fiyatları ne kadar? Hurdaya zam geldi mi? 10 Ekim 2023 hurda fiyat listesi

Bakır, demir, alüminyum hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatları kaç lira? 6 Ekim 2023 hurda fiyat listesi


Geri Dön