06 / 05 / 2024

Çankaya 50. Yıl Mahallesi'nde tapular dağıtıldı!

Çankaya 50. Yıl Mahallesi'nde tapular dağıtıldı!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yıllardır tapu bekleyen 50 Yıl Mahallesi halkına tapu sevinci yaşattı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında tahsis işlemlerini tamamlayan hak sahipleri, arsa tapularını Alper Taşdelen'in elinden aldılar.



Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yıllardır tapu bekleyen 50 Yıl Mahallesi halkına tapu sevinci yaşattı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında tahsis işlemlerini tamamlayan hak sahipleri, arsa tapularını Alper Taşdelen'in elinden aldılar. 


Çankaya İlçesi sınırlarında kentsel dönüşüm kapsamında yer alan 50. Yıl Mahallesi. 40 yıl sonra tapusuna kavuşuyor. Tapularını almaya hak kazanan ve işlemleri tamamlanan bölge halkından 6 kişiye Çankaya Belediyesi'ndc düzenlenen törende tapuları verildi. 


Tapu teslim töreninde güzel bir olay için bir araya geldiklerini belirten Alper Taşdelen, "Uzun zamandır beklediğiniz yolunu gözlediğiniz tapularınızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Belediye olarak göreve geldikten sonra sorunları görüp çözümü için gerekli çalışmaları başlattıklarını ve tapu teslimde ilk etabı tamamladıklarını kaydeden Taşdelen, hak sahiplerinin mağdur olmamaları için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 


50. Yıl Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında tapu bekleyen yaklaşık bin kişi arasından tahsis işlemleri tamamlanan 6 kişinin tapusunu veren Taşdelen, "Hayırlı uğurlu olsun. 


Allah güzel günlerde yaşatsın" dileklerinde bulundu. Tapusunu Alper Taşdelen'in elinden alan bölge sakinlerinden Şerife Şener, "Keşke eşim yaşasaydı da bugünü O da görseydi. Allah işini rast getirsin" diyerek mutluluğunu dile getirdi. 



Anayurt



Haber Hürriyet Gazetesi'nin Gelişen Bölgeler Zirvesi  Ankara  Eki'nde şu şekilde yer aldı;


Çankayalılara verdiği ilk sözün, vatandaşla belediye arasındaki duvarı yıkmak ve belediye bürokrasisini en aza indirmek olduğunu hatırlatan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “İlk adımı mahalle toplantılarıyla attık. Önce Çankayalılarla buluştuk ve isteklerini dinledik.  Sonra eksikleri yerinde tespit ettik ve projelerimizi önerdik, halka sorduk. Planlama aşamalannda da halka danıştık. Örneğin Çiğdem Mahallesi'nde bu referandum düzenleyerek mevcut hah sahanın yerine ne yapılmasını istediklerini sorduk. Yaşamkent’te yapacağımız park alanının proje çiziminde de halkın görüşlerine başvurduk.Vatandaş çizdi, biz yaptık.  Yine Ümitkoy Seralar Bölgesi olarak bilinen alam, bölge esnafı ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda Çiçek Pazarı olarak düzenliyoruz.Yani Çankaya’da katılımcı yönetimin temellerini çok güçlü attık” dedi.


40 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

“Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve Ankara’nın en eski gecekondu yapılaşmasının yer aldığı 50.Yıl ve Dilekler Mahallelerinde çağdaş ve modern kent dokularının oluşturulabilmesi için harekete geçtik” diyen Taşdelen. Çankaya’ya bağlı 50. Yıl Mahallesi sakinlerinin şimdiye kadar tapusuz olarak oturdukları konutların kentsel dönüşüm projesine dahil edilmesiyle 40 yıl sonra tapularına kavuştuğu ifade ettik. 17 hektarlık bir alanı ve farklı yasal statülere sahip yaklaşık 1000 adet gecekonduyu kapsayan bölgeye yönelik bir kentsel dönüşüm projesi hazırlandığını ifade eden Taşdelen belediyeye ait parsellerde kalan gecekondular m tahsis işlemlerine başlayarak 80 gecekondunun tahsis işlemini sonuçlandırdıklarını ve hak sahiplerinin sırasıyla tapularını almaya başladıklarını söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’in verdiği bilgilere göre. Çankaya Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında bölgede konut alanlan ve katlı teras evler öngörülüyor .Proje tamamlandığında Ankara’nın bu en eski ve en met kezi gecekondu bölgesinde 310 bin metrekarelik alanlarda çok katlı konut ve 195 bin metrekarelik alanlarda teras tipi evlerin, sosyal donatı alanlarının ve geniş bir yeşil dokunun bulunduğu çağdaş bir kent parçası yaratılmış olacak.

Çankaya Belediyesi tarafından yemlenen Yıldız Yaya Bölgesinde çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı bilgisini veren Taşdelen. 17 bin 666 metrekarelik alanın 4 bin 338 metrekaresinin yeşil alan olarak hazırlandığını belirtti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen. yeşil alan ve park çalışmalarını 2015 yılında da hızla sürdürdüklerini söyledi.Taşdelen, “Yeni park alanlarıyla birlikte toplam 36 bin 141 metrekare yeşil alam daha Ankara’ya kazandıracağız” dedi.


ENGELLER KALKIYOR

Çankaya Belediyesi'nin en güçlü hizmet alanlarından bazılarının sosyal projeler olduğunu vurgulayan Taşdelen, “Türkiye’de yerel yönetim düzeyinde en buyuk 1 ; çocuğumuza bilimsel ve kaliteli eğitim veriyoruz: 12. kreşimizin inşaatı bitmek üzere.Donem sonuna kadar kreş sayımızı 16’ya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


Hürriyet Ek


Geri Dön