22 / 07 / 2024

Çankaya'da muhtarlık binası seçim bürosuna çevrildi!

Çankaya'da muhtarlık binası seçim bürosuna çevrildi!

Çankaya Belediyesi'nin kamu kaynakları ile inşa ettiği 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesi Muhtarlığı binası CHP Seçim İrtibat Bürosu'na çevrildi




Çankaya'daki 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı, Çankaya Belediyesi'nin kısa bir süre önce inşa ettiği yeni muhtarlık binasına ısınma problemi olduğu için taşınmak istemediğini belediyeye bildirdi. Muhtarın yeni binaya taşınmamasının ardından Çankaya Belediyesi iddiaya göre kamu binası durumunda olan ve sadece kamu yararına kullanılması gereken yapıyı 1 Kasım seçimleri öncesi CHP  Ankara  İl Başkanlığı'na tahsis etti. Binayı bayraklarla donatan CHP, muhtarlık binası olarak kullanılması planlanan yapıyı amacı dışında kullanarak CHP İşçi Blokları Seçim İrtibat bürosu yaptı. 


SEÇİME KADAR İRTİBAT BÜROSU

İddiaya göre imar planında da kamusal alan olarak gösterilen bölgeye inşa edilen muhtarlık binası kısa süre önce Çankaya Belediyesi tarafından bir kişiye kiralandı. Binanın kullanım hakkını eline alan kişi, binayı CHP'nin kullanımına tahsis etti. Kamu yararı dışında kullanımı yasak olan muhtarlık binasını 1 Kasım seçimlerine kadar irtibat bürosu olarak kullanacak olan CHP'liler seçimlerin ardından binayı tekrar devredecek. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Çankaya Belediyesi'nin ise muhtarlık binasını Zabıta Müdürlüğü'ne tahsis etmeyi planladığı öğrenildi. 


"SORUŞTURMA BAŞLATILMALI" 

Vatandaşlar binanın Çankaya Belediyesi tarafından muhtarlık binası amacıyla yapıldığını doğrularken hukukçular, "Çankaya Belediyesi bu binayı kiraya verebilir ancak bu binayı kesinlikle siyasi bir parti kullanamaz. Bir siyasi partinin kamu binasını kullanması Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'na göre yasaktır. Bu nedenle Yüksek Seçim Kurulu ve İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili hem Çankaya hem de Cumhuriyet Halk Partisi hakkında idari soruşturma başlatması gerekir" dedi.


Sabah Ankara



Geri Dön