29 / 04 / 2024

Çankaya'daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

Çankaya'daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

Ankara Çankaya'ya bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve çökme riski bulunan Açelya Apartmanı makaslama yöntemi ile yıkılıyor. 



 Ankara Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve önündeki inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde oluşan boşluktan kaynaklı çökme riski bulunan binanın "makaslama" yöntemiyle yıkım çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gece geç saatlere kadar devam eden yıkım çalışmaları, verilen aranın ardından saat 10.30'da yeniden başladı.

Yanındaki binaları etkileme riski nedeniyle kontrollü şekilde devam eden çalışmalarda, Açelya Apartmanı'nın 4 katının yıkımı tamamlandı.

Çankaya daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

8 katlı bina boşaltılmıştı 

İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta yakın zamanda yapımına başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı binanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi yaşanmıştı 

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan bina ile tedbir amaçlı bölgedeki 21 binada oturanları tahliye etmişti. Konaklayacak yer seçeneği olmayan mahalle sakinleri,  Ankara  Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirilmişti.

Murat Kurum: Açelya Apartmanı çevresinde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz!


Geri Dön