29 / 04 / 2024

Çankırı Aşiyan Köprüsü'nde sona gelindi!

Çankırı Aşiyan Köprüsü'nde sona gelindi!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Hidayet Çelik’in Aşiyan Köprülü Kavşak Projesinin akıbetini sorması üzerine, “Aşiyan Köprülü Kavşak Projemizde ciddi bir süreç ve artık sonuna geldik. Bu zamana uzamasının sebebi uzun süren prosedürler” dedi.



İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Olağanüstü Toplantısı’nın ardından Tatlıçay projesi hakkında meclisi bilgilendiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, MHP İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Hidayet Çelik’in gündeme dair sorusunu yanıtladı. Çelik, Aşiyan Köprülü Kavşak Projesi için Özel İdareye ait misafirhanenin bir yıldan fazla bir süre önce devredildiğini aktararak Belediye Başkanı Dinç’e, “Özel idaremize ait yeri bir yıldan fazla süre için devrettik. Ama aradan geçen sürede gözle görülür bir ilerleme göremedik. Bu projede bugün hangi noktadayız, ne zaman çalışmalar başlayacak?” diye sordu. 


Başkan Dinç, Çelik’in sorusu üzerine, “Aşiyan işi ciddi bir süreç ve sonuna geldik. Aşiyan Köprüsü sadece bir proje süreci değildi. Köprünün oturacağı iki ayağın olduğu yer bize ait değildi. 1 ayağın oturacağı kısmın mülkiyeti Özel İdarede, diğer ayağın oturacağı kısımda mülkiyetler şahıslarındı. Özel İdare tahsisin kaldırılması için Hazineye yazıyı yazdı halletti. Aslında bu proje Karayollarının projesi değil, bizim zorladığımız bir proje. Bütün evrak işlerini biz takip ediyoruz. Bütün işleri elden takip ediyoruz. Sürekli git gel yapıyoruz. Diğer tarafta da 18 uygulaması ile kamulaştırma bedeli vermeden mülkiyetleri hallettik.


Süreç çok ciddi idi. Kurum görüşlerinin alınması gereken bir süreç” şeklinde konuştu.

Belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirten Dinç, “Çankırı Belediyesi olarak üzerimize düşen görevin dışındaki görevleri de fazlasıyla yaptık. Bir sürü prosedürü ve sorunu aşmak zorunda kaldık. Üstelik bu proje Karayollarının bir çalışması. Fakat biz şehrimizin gelişmesi ve refahı için her zaman olduğu gibi elimizi taşın altına koyuyoruz. Arkadaşlarım konuyla ilgili tüm işlemleri bizatihi kendileri takip etti” açıklamasında bulundu.


­Bir ay içinde ihaleye çıkılabilir


Başkan Dinç, projenin sonlandırılması için Kastamonu­Çankırı­Ankara arasında adeta mekik dokuduklarını belirterek, “Bu konuda Kastamonu’ya 50 kez gitmişizdir. Her evrakı biz takip ediyoruz. Evrakları elden her yere ulaştırıp, sonuçlanması için takip ettik. Ankara’ya gitmemiz gerektiğinde de işler yarım kalmaması için gittik takip ettik. İnşallah bir aksilik olmazsa 15­20 gün ya da bir ay içinde ihaleye çıkarlar" ifadelerini kullandı. 


Vali Mesut Köse’de kurumlar arasında anlayışın olması gerektiğini ve bürokrasi işlerinin uzun sürdüğünü belirtti.





Çankırı Yenigün



Geri Dön