04 / 05 / 2024

Cannes MIPIM 2016 Fuarı başladı!

Cannes MIPIM 2016 Fuarı başladı!

Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı. Çağlar, İstanbul'un gelecek yıllarda en çok büyüyecek ilk 10 şehir arasında bulunduğunu söyledi.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, şu anda yapımları devam eden 3. Havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi dünyada ilklerle ifade edilen projeler tamamlandığında Türkiye'nin çok önemli bir mühendislik bilgi birikimine sahip olacağını belirterek, bu birikimin dünyanın her ülkesine satılabileceğini söyledi.


Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı.


Fuar kapsamında, İTO'nun Emlak Konut GYO desteğiyle hayata geçirdiği, Londra ve Paris çadırlarının ortasında yer alarak fuar alanının en önemli bölgesinde konumlanan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nda açılış etkinliği gerçekleştirildi.


İstanbul'un 24 saatinin ses ve görüntü efektleriyle anlatıldığı 96 metrekarelik "Yaşayan İstanbul Maketi" ile 3. Havalimanı ve Avrasya Tüneli gibi dev projelerin maketlerinin yer aldığı çadırda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Çağlar, sözlerine Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını lanetleyerek başladı.


Çağlar, İstanbul Çadırı ile Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü fuara vuracaklarını dile getirerek, "Geçen yıl 300 metrekare olan İstanbul Çadırımızı 685 metrekareye çıkarttık. Temamız 'Star of Housing' yani 'Kentleşmenin Yıldızı İstanbul" dedi.


İstanbul'un dünyanın birçok ülkesinden daha fazla ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu belirten Çağlar, kentin gelecek yıllarda en çok büyüyecek ilk 10 şehir arasında bulunduğunu söyledi.


Çağlar, İstanbul'un eşsiz bir konumda bulunduğunu vurgulayarak, kendilerine düşenin "İstanbul'un devasa potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak" olduğunu ifade etti.


İTO Başkanı Çağlar, İstanbul çadırı maket kurulumu, maketin görsel şovları, teknik kurulumlar, yer kirası ve iç dekorasyonunun toplam maliyetinin 1,2 milyon avroya mal olduğu bilgisini verdi.


- "Tek yapmamız gereken tecrübemize sahip çıkmak"


Çağlar, Türk müteahhitlerin 2015 yılında 20 milyar dolar değerinde toplam 177 proje üstlendiğine işaret ederek, dünyada 2030 yılına kadar 57 trilyon dolar altyapı yatırımı yapılması beklendiğini, Avrupa'nın 2020'ye kadar olan altyapı ihtiyacının ise 2,2 trilyon dolar olduğunu kaydetti.

Dünyanın en büyük 225 müteahhidi arasında 43 Türk firmasının bulunduğunu aktaran Çağlar, "Çin'den sonra dünyada ikinci sıradayız. Müteahhitlik şirketlerimizin yeni başarı hikayeleri yazmaları için gereken tek şey, mega projeler tamamlanınca ortaya çıkan insan kaynağımız ve tecrübe birikimimize sahip çıkmak" diye konuştu.


Çağlar, 3. Havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi dünyada ilklerle ifade edilen projeler tamamlanırken, bir taraftan da çok önemli bir mühendislik bilgi birikiminin Türkiye'de toplandığına dikkati çekti.


Mega projelerle biriken mühendislik tecrübesinin, doğru planlamayla dünyanın her ülkesine satılabileceğine işaret eden Çağlar, "Özellikle son beş yılda kazandığımız mühendislik yetenekleriyle yurt dışında birçok projeye imza atabiliriz" dedi.


- "MIPIM, önemli bir fırsat"


İnşaat sektöründeki en küçük yavaşlama ya da canlılığın 160 sektörü birden etkilediğine dikkati çeken Çağlar, inşaat ve gayrimenkulün milli gelirdeki payının yüzde 15'e ulaştığı bilgisini verdi. Çağlar, inşaatın, 160 başka sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan bir dinamo görevi yaptığının altını çizdi.


Çağlar, 2015 yılında Türkiye'de yatırım yapan yabancılara yaklaşık 5,5 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını anımsatarak, yatırım ortamını iyileştirerek bu rakamın orta vadede 15 milyar dolar seviyesine çıkarılabileceğini vurguladı.


Yabancıya konut satışının desteklenmesi için bazı adımların atılması gerektiğine değinen Çağlar, dünyada rol model olabilecek örnekler incelenerek yeni kolaylıklar sağlanabileceğini anlattı.


Çağlar, kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını etkilediğini belirterek, "Müteahhitte 'inşaat yapıyorum, daire satabilecek miyim' endişesi olmamalı. Bu açıdan MIPIM fuarı önemli bir fırsat. Yabancı yatırımcıya konut sattıkça, bu iç piyasayı da hareketlendirecek. Dış pazarları geliştirmek için proje üretmemiz, iç pazardaki durgunluğu aşmamıza da yardımcı olabilir" diye konuştu.


- "Teminat sorununu devlet çözer"


İnşaat ve gayrimenkul sektöründe dört önemli konu bulunduğuna işaret eden Çağlar, şöyle devam etti:

"Önemli konulardan biri teminat mekanizması. Özellikle Körfez ülkelerindeki ihalelerde müteahhidimiz teminat sorunu yaşıyor. Burada kar oranları düşük ama rekabet fazla. Devletimiz bu işleri organize ederken, bilhassa teminat konusunda firmalarımıza daha fazla yardım edebilir. Çünkü artık yurtdışında münferit çalışma dönemi bitti. Devletimizle beraber iş yapalım ki ölçek kazanalım. Devlet devletle görüşerek firmaların önünü açabilir. Böyle olursa, bu işler çok daha kolay olur. Hızla dışarıdaki projelere Türk firmalarının gireceği ortamı sağlanır."


Çağlar, çadıra gelen yatırımcılarla görüşmelerinin fuar boyunca devam edeceğini kaydederek, bütün ülkelerden yatırımcıları davet ettiklerini söyledi.


Firmaların randevularını kolay bir şekilde gerçekleştirmeleri için çadırda onlara görüşme alanı da ayarlandığını dile getiren Çağlar, bu konuda yabancı yatırımcıyı çekmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı.


- "İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden"


Çağlar, terör olayları nedeniyle yatırımcılarda çekingenlik olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

"Çekingenlik illa yaşanıyor. Bu terör olaylarından sonra dünya ülkeleri bunu lanetlediği ve hep birlikte oldukları zaman teröristlere paye verilmez. Onlara paye vermezsek bu olaylar azalacaktır. Artık bu olaylar dünyanın her yerinde olabiliyor. Mesela Sultanahmet'te yaşanan olaydan sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel ve dışişleri bakanı Türkiye'ye gidilmesi gerektiğini ve ülkemizde olan vatandaşların ayrılmaması gerektiğini söylediler. Ancak bu olaya rağmen İstanbul dünyanın en güvenli şehirlerinden ve en temiz metropolü. Bugün Londra ne kadar güvenli ise İstanbul o kadar güvenlidir, bugün Paris ne kadar güvenli ise  Ankara  o kadar güvenlidir."


- Fuara 89 ülkeden profesyonel katılım var


Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı olarak bilinen MIPIM, bu yıl 26 bin 500 gayrimenkul profesyonelini bir araya getiriyor. İstanbul ise söz konusu fuara en büyük katılımını bu yıl gerçekleştirirken, gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projeleri, enerjisi ve potansiyeli ile MIPIM fuarında 4 gün boyunca Türkiye rüzgarı estirecek. 

İTO ise Cannes'da 89 ülkeden uluslararası gayrimenkul sektörü profesyoneline yaptığı İstanbul tanıtımını Avrupa başkentleri ölçeğine taşıdı. Bu doğrultuda İstanbul, kiralanan ve tercih edilen alan itibarıyla MIPIM'de bu yıl devler ligine girdi. 


İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı fuarın tam kalbinde konumlanırken, çadırda İstanbul kent maketi özel bir video haritalama sunumuyla yer alıyor.  Geçen yıl 89 ülkeden katılımın gerçekleştiği MIPIM Fuarı'nı 21 bin 500 kişi ziyaret etmiş, etkinlikte 1.000 proje, 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşu yer almıştı. 


AA


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İTO Başkanı Çağlar, "Mega projelerle biriken mühendislik tecrübemizi doğru planlamayla dünyanın her ülkesine satabiliriz. Özellikle son beş yılda kazandığımız mühendislik yetenekleriyle yurtdışında birçok projeye imza atabiliriz" dedi.


Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı. Fuarda bir basın toplantısı düzenleyen İTO Başkanı Çağlar, fuarın kalbine kurulan İstanbul Çadırı'nda, Yaşayan İstanbul Maketi ve gerçekleştirilecek diğer etkinliklerle MIPIM 2016'ya Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü vuracaklarını söyledi.


İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nın bu yıl MIPIM'in en prestijli noktasında Londra ve Paris çadırlarının arasında konumlandığını belirten Çağlar, "Geçen yıl 300 metrekare olan İstanbul Çadırımızı 685 metrekareye çıkarttık. Temamız 'Star of Housing'. Yani kentleşmenin yıldızı İstanbul" dedi.


'TEK YAPMAMIZ GEREKEN; TECRÜBEMİZE SAHİP ÇIKMAK' 

Türk müteahhitlerin 2015 yılında 20 milyar dolar değerinde toplam 177 proje üstlendiğine işaret eden Başkan Çağlar, "Dünyada 2030 yılına kadar 57 trilyon dolar altyapı yatırımı yapılması bekleniyor. Avrupa'nın 2020'ye kadar olan altyapı ihtiyacı ise 2.2 trilyon dolar. Dünyanın en büyük 225 müteahhidi arasında 43 firmamız var. Çin'den sonra, dünyada ikinci sıradayız. Müteahhitlik şirketlerimizin yeni başarı hikayeleri yazmaları için gereken tek şey, mega projeler tamamlanınca ortaya çıkan insan kaynağımız ve tecrübe birikimimize sahip çıkmak" dedi.


'İNŞAAT 160 SEKTÖRÜ ETKİLİYOR' 

İnşaat sektöründeki en küçük yavaşlama ya da canlılığın 160 sektörü birden etkilediğini belirten Çağlar, "İnşaat ve gayrimenkulün milli gelirdeki payı yüzde 15'e ulaştı. Bu sektör 160 başka sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan bir dinamo görevi yapıyor" dedi.


2015 yılında Türkiye'de yatırım yapan yabancılara yaklaşık 6 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını kaydeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar, yatırım ortamını iyileştirerek bu rakamın orta vadede 15 milyar dolar seviyesine çıkarılabileceğini vurguladı. Çağlar, "Yabancıya konut satışının desteklenmesi için bazı adımların atılması gerekiyor. Dünyada rol model olabilecek örnekler incelenerek yeni kolaylıklar sağlanabilir" dedi.


Çağlar, kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını etkilediğini belirterek, "Müteahhitte 'inşaat yapıyorum, daire satabilecek miyim' endişesi olmamalı. Bu açıdan MIPIM fuarı önemli bir fırsat. Yabancı yatırımcıya konut sattıkça, bu iç piyasayı da hareketlendirecek. Dış pazarları geliştirmek için proje üretmemiz, iç pazardaki durgunluğu aşmamıza da yardımcı olabilir" diye konuştu.


'TEMİNAT SORUNUNU DEVLET ÇÖZER' 

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe dört önemli konu bulunduğuna işaret eden Çağlar, şunları söyledi: "Önemli konulardan biri teminat mekanizması. Özellikle Körfez ülkelerindeki ihalelerde müteahhidimiz teminat sorunu yaşıyor. Burada kâr oranları düşük ama rekabet fazla. Devletimiz bu işleri organize ederken, bilhassa teminat konusunda firmalarımıza daha fazla yardım edebilir. Çünkü artık yurtdışında münferit çalışma dönemi bitti. Devletimizle beraber iş yapalım ki ölçek kazanalım. Devlet devletle görüşerek firmaların önünü açabilir. Böyle olursa, bu işler çok daha kolay olur. Hızla dışarıdaki projelere Türk firmalarının gireceği ortamı sağlanır."


Sabah


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Cannes’da bugün açılacak olan en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM’de İstanbul Ticaret Odası, standını bu yıl 685 metrekareyle ikiye katlayarak İstanbul rüzgârı estirecek. İTO Başkanı Çağlar bu yılki temalarının “Kentleşmenin Yıldızı İstanbul” olduğunu söyledi


İstanbul, Fransa’nın Cannes kentinde her yıl 21 bin gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren bugün açılacak dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM’e en büyük katılımını bu yıl gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projeleri, enerjisi ve potansiyeli ile MIPIM fuarında Türkiye rüzgârı estirecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO) da Cannes’da 89 ülkeden uluslararası gayrimenkul sektörü profesyoneline yaptığı İstanbul tanıtımını, Avrupa başkentleri ölçeğine taşıyacak. İTO, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı’nın alanını bu yıl ikiye katlayarak 685 metrekareye yükseltti. Çadır, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nın en prestijli noktasında yer alacak. İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği sohbet toplantısında verdiği bilgiye göre, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı, MIPIM’de Londra ve Paris çadırlarının tam ortasında bulunacak. İstanbul, kiralanan ve tercih edilen alan itibarıyla MIPIM’de bu yıl devler ligine girdi. İstanbul Çadırı’nda 4 gün boyunca 89 ülkeden dünyanın en etkili 21 bin gayrimenkul profesyoneli ağırlanacak. Çadırda İstanbul kent maketi özel bir video haritalama sunumu ile yer alacak.


STRATEJİK ÖNEMDE

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM Fuarı’nın İstanbul’un gayrimenkul ve inşaat projelerinin dünyaya tanıtılmasında stratejik öneme sahip olduğunu belirterek “Fuarda Türkiye ve İstanbul tanıtımını her yıl yeni bir boyuta taşıyoruz. Türk firmalarının gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ve devletimizin İstanbul için planladığı mega altyapı projeleri, 89 ülkenin yabancı yatırımcısına bire bir tanıtılacak” dedi. Türk firmaların MIPIM’e ilgisinin bu yıl çok fazla olduğunu anlatan Çağlar, bu seneki temalarının “Kentleşmenin Yıldızı İstanbul” olduğunu aktardı. Çağlar, İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızla sürdüğünü kaydederek orada bunları anlatacaklarını aktardı. Türkiye’de planlı kentleşme ve konut seferberliğinin öncüsü olan  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO’nun fuardaki en önemli destekçileri olduğunu anlatan Çağlar, bu yıl İstanbul Çadırı’nın kurulacağı özel konum nedeniyle 20 bini aşkın gayrimenkul profesyonelinin tamamının burayı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.


TOKİ DE MIPIM’DE PROJELERİNİ TANITACAK

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) projeleri de Cannes kentinde yapılacak MIPIM’de tanıtılacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen emlak pazarı olan MIPIM’in, Türkiye’nin yatırım olanaklarını dünyaya tanıtmada önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Turan, “MIPIM, tek bir yerde ve tek bir zamanda bütün gayrimenkul profesyonellerine yönelik, gayrimenkul karar vericilerini bir araya getirerek yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve küresel bir network oluşturulmasına fırsat oluşturmaktadır” ifadesini kullandı.


KENT MAKETİNDE 4 MEVSİM İSTANBUL

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, ilk kez geçen yıl tanıtılan “Yaşayan İstanbul Maketi”nin bu sene de İstanbul Çadırı’nda yer alacağını kaydederek 96 metrekarelik maketin dört mevsim İstanbul’u yaşatacağını aktardı. Bunun için video haritalama sunumunun baştan tasarlandığını bildiren Çağlar, maketin bugüne kadar İstanbul ile ilgili yapılanların en büyüğü olduğunu, ses ve görüntü efektleriyle şehrin 24 saatini fuar ziyaretçilerine sunacağını dile getirdi.


500 MİLYON DOLARLIK FUAR MERKEZİ MAKETİ ÇADIRDA 


İstanbul Çadırı’nda çeşitli proje maketlerinin yanı sıra iki maketin daha bulunacağını kaydeden İbrahim Çağlar, “Bunlardan ilki İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin (İDTM) 500 milyon dolarlık yeni yatırımla inşa edeceği fuar merkezi. Diğeri ise Avrupa’nın 3 büyük teknoparkından biri olmaya aday Teknopark İstanbul’un yeni etap projesi” diye konuştu.


Habertürk




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e Türkiye 350 firma ve 7 büyükşehir belediyesiyle çıkarma yaptı. Fransa’nın Cannes kentindeki fuarda, İstanbul Ticaret Odası’nın bu yıl iki katına çıkardığı Türkiye çadırında sergilenen dev İstanbul Maketi büyük ilgi gördü. Türk firmalarının yapıları ve İstanbul'un milyar dolarlık projeleri uluslararası yatırımcılara sergilendi.


Gayrimenkul geliştirme ve müteahhitlik hizmetleriyle dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Türkiye, bu yıl 16.'sı düzenlenen gayrimenkul fuarın MIPIM'e gerçek anlamda bir çıkarma yaptı. Fransa'nın ünlü kenti Cannes'te düzenlenen fuara, Türkiye'den bu yıl yaklaşık 350 firmadan 820 katılımcı ilgi gösterdi. Toplam 20 bin metrekarelik fuar alanının bin 700 metrakaresini Türkiye kaptı. 5 gün sürecek organizasyona 89 ülkeden 21 bin ziyaretçi gelmesi bekleniyor.


DEV ÇADIRDA TOPYEKUN TANITIM


İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) öncülük ettiği Türkiye heyeti, katılımcı sayısının yanı sıra bu yıl daha geniş bir alanla MIPIM'da yer aldı. 2015'te 300 metrekarelik bir çadır kuran İTO, bu yılki çadır büyüklüğünü 685 metre kareye çıkardı. TOKİ ve Emlak Konut GYO gibi kamu kurumlarının yanısıra bu yıl İstanbul, Bursa, Konya, Antalya, İzmit, Balıkesir, Ordu, Hatay gibi büyük şehirlerden belediye başkanları, vali, milletvekili ve şehir planlamacıları da fuara büyük ilgi gösterdi.


İTO İSTANBUL'DAKİ MEGA PROJELERİ KONUŞTURDU


Geniş bir heyetle fuara katılım sağlayan İTO, dev maketiyle İstanbul'a dikkat çekti. İstanbul trafiğini rahatlatacak olan mega projelerin de ön plana çıkarıldığı İstanbul Çadırı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi dünyada ilklerle ifade edilen projelerin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Çağlar, “Mega projelerle biriken mühendislik tecrübemizi doğru planlamayla dünyanın her ülkesine satabiliriz. Özellikle son beş yılda kazandığımız mühendislik yetenekleriyle yurtdışında birçok projeye imza atabiliriz” dedi.


Çağlar yaptığı konuşmada, MIPIM 2016'ya Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü vuracaklarını söyledi.

 

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e İstanbul adeta çıkarma yaptı. Sadece konut sektörü ve projeler değil aynı zamanda ülkemizin dev projeleri de görücüye çıktı.


'Tek yapmamız gereken tecrübemize sahip çıkmak'


Türk müteahhitlerin 2015 yılında 20 milyar dolar değerinde toplam 177 proje üstlendiğine işaret eden Başkan Çağlar, “Dünyada 2030 yılına kadar 57 trilyon dolar altyapı yatırımı yapılması bekleniyor. Avrupa'nın 2020'ye kadar olan altyapı ihtiyacı ise 2.2 trilyon dolar. Dünyanın en büyük 225 müteahhidi arasında 43 firmamız var. Çin'den sonra, dünyada ikinci sıradayız. Müteahhitlik şirketlerimizin yeni başarı hikayeleri yazmaları için gereken tek şey, insan kaynağımız ve birikimimize sahip çıkmak” dedi.


'İNŞAAT 160 SEKTÖRÜ ETKİLİYOR'


İnşaat sektöründeki en küçük yavaşlama ya da canlılığın 160 sektörü birden etkilediğini belirten Çağlar, “İnşaat ve gayrimenkulün milli gelirdeki payı yüzde 15'e ulaştı.” dedi. 2015 yılında Türkiye'de yatırım yapan yabancılara yaklaşık 6 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını kaydeden Çağlar, orta vadede 15 milyar dolar seviyesine çıkarılabileceğini vurguladı.


Türk firmaları projelerini anlattı


Özak GYO ,Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, MIPIM fuarında yeni projelerini tanıttı. İstanbul Büyükyalı İstanbul adıyla hayata geçirilen yeni projede burada görücüye çıktı. Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Projenin konseptini zamansız bir mimari anlayışla, yüksek kalite standartları doğrultusunda tasarladık” dedi.

 

Akbalık, “Kazlıçeşme sahil şeridi, mevcut ulaşım altyapısı ve yeni eklenecek ulaşım projeleriyle İstanbul'un cazibe merkezine dönüşecek. kentin yeni ve en büyük ulaşım lokasyonu olma özelliğine sahip. Tüm metropollerde olduğu gibi yaşam, ulaşım yollarının kesiştiği noktalarda gelişir. Büyükyalı,  Marmaray  ve Avrasya Tüneli bağlantıları, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşarak bu dinamiği yakalıyor” ifadelerini kullandı.


Belediyeler yatırımcının odağında


MIPIM 2016'ya katılan büyükşehirlere yoğun ilgi gösteriliyor. Şehirlerin projeleri yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi "Kruvaziyer Limanı", "Kaleiçi Yat Limanı", "Boğaçayı ve Konyaaltı Sahili"nin yanı sıra spor ve yayla turizmine yönelik dev projelerle birlikte dünya film endüstrisinde yer almak için geliştirdiği projelerle katılımda boy gösterirken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi "Bandırma Organize Sanayi Bölgesi", "Ayvalık Kruvaziyer Limanı", "Sarımsaklı Kıyı Plajı Düzenlemesi", "Tuzla Önü Projesi ve Ayvalık Köprüsü" gibi pek çok projeyi sergiliyor.

 

'Teminat sorununu devlet çözer'


Sektördeki teminat sorununa işaret eden Çağlar, şunları söyledi: “Körfez ülkelerindeki ihalelerde müteahhidimiz teminat sorunu yaşıyor. Burada kâr oranları düşük ama rekabet fazla. Devletimiz bu işleri organize ederken, bilhassa teminat konusunda firmalarımıza daha fazla yardım edebilir. Çünkü artık yurtdışında münferit çalışma dönemi bitti. Devletimizle beraber iş yapalım ki ölçek kazanalım.”




İbrahim ACAR/Yeni Şafak 




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Türkiye, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de en yüksek katılım gösteren ve en geniş yere sahip 5 ülkeden biri konumunda bulunuyor.


Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bin 700 metrekarelik alan ve 850 kişilik katılım ile Türk şehirlerinin ve gayrimenkul şirketlerinin gövde gösterisine sahne oluyor. Türkiye, fuarda en yüksek katılım gösteren 5 ülkeden biri konumunda.


MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı, Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını açtı.


Dünya genelinde 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunu bir araya getiren, bin adet projenin yer aldığı fuarda Türkiye göz kamaştırıyor.


Toplamda 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda İstanbul Ticaret Odasının, Emlak Konut GYO’nun destekleriyle hayata geçirdiği, en görkemli yerde, Paris ve Londra çadırlarının arasında yer alan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı dikkati çekiyor. 685 metrekarelik bu çadırda İstanbul ve Türkiye’ye gelmek isteyen yabancı yatırımcıların yanı sıra konuklar ağırlanıyor.


Türk misafirperverliğinin en güzel şekilde yaşatıldığı çadırda, 96 metrekarelik maketle İstanbul’un dört mevsimi ses ve görsel efektlerle konuklara aktarılıyor. İstanbul, adeta şovla tanıtılıyor.


Çadırda ayrıca Üçüncü Havalimanı ile Avrasya Tüneli gibi Türkiye’yi ileriye taşıyacak projelerin maketleri de yer alıyor. Öte yandan Türk mutfağından eşsiz örneklerin sergileniyor, yiyecek ve içecek ikramı yapılıyor. Misafirler, taze demlenmiş Türk çayından içmeden çadırdan gönderilmiyor.


Türkiye, katılımcı açısından ilk 5’te


Türkiye, toplamda 850 katılımcı ve kapladığı 1700 metrekarelik alanda iki 89 ülke arasında ilk 5’te yer alıyor. Fuarda Türk kurum ve kuruluşlarına ait 50 stant bulunuyor.


Toplamda 20 bin metrekare alan üzerine kurulan fuarda Türkiye’den katılan kamu kurum ve kuruluşları ile inşaat şirketleri bin 700 metrekarelik yere sahip.


Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu büyükşehir belediyeleri stantla katıldığı fuarda, 19 belediye başkanı hazır bulunuyor.


Fuara stantla katılan şirketlerin arasında İTO ve Emlak Konut GYO’nun yanı sıra Beyoğlu Investors Group (BIG), Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Hill International, İzka İnşaat, Lal Gayrimenkul Değerleme, Özak – Yenigün – Ziylan Ortaklığı, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Özer+Tulgan Mimarlık, ProPlan, Real Estate, Sabri Paşayiğit Design Office, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TSKB Gayrimenkul Değerleme bulunuyor.




Zaman





Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını açtı. Bu yıl 27.’nci düzenlenen MIPIM 2016’ya Türkiye 22 firma ve belediyenin standıyla toplam 820’yi bulan katılımcı sayısıyla adeta çıkarma yaptı. Ancak Ankara’daki terör saldırısının etkileri MIPIM’de de hissedildi. Fuara katılan birçok firmanın yöneticisi ve katılımcılar Ankara’daki saldırıyı kınayarak başladı.


Yabancı ihtiyatlı


Fuara dev standla katılan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, terör olaylarının yatırımcılarda illa ki çekingenlik yarattığını söylerken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, terör saldırılarının öyle ya da böyle konut satışlarını olumsuz etkilediğini vurguladı. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur yabancıların şu anda Türkiye’ye daha ihtiyatlı baktığını kaydederek, “Türkiye’de olaylar yaşanmaya devam ederse oluşacak bu risk ülkemizi etkileyecektir” dedi.


Fiyatlar etkilenecek


Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye uzun vadeli baktığını ancak terör olaylarının Türkiye’nin risk primini etkilediğini bunun da fiyatlara yansıyacağını ifade etti. Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ise terörün sadece Türkiye’ye has olmadığını anlatarak, iktidarın 2016’da ekonomide yeni bir yaklaşıma geçmesi gerektiğine işaret etti.


Fuarda İTO’nun Emlak Konut GYO desteğiyle hayata geçirdiği, fuar alanının en önemli bölgesinde, Londra ve Paris çadırlarının ortasında yer alan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı’nda açılış etkinliği gerçekleştirildi.


Yatırım ortamı iyileştirilmeli


İbrahim Çağlar, 2015’te Türkiye’de yatırım yapan yabancılara yaklaşık 5 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını, yatırım ortamını iyileştirerek bu rakamın orta vadede 15 milyar dolara çıkarılabileceğini söyledi. Çağlar, yabancıya konut satışının desteklenmesi için adım atılması gerektiğine değindi.


FUARDAN NOTLAR


-Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı MIPIM 15-18 Mart 2016 arasında 89 ülkeden 21 bin 400 katılımcıyı yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda bir araya getiriyor.


-Tahincioğlu fuarda Nida markalı üç ofis projesini sergiledi. Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, fuarda aralarında Avrupalı ve Körfez sermayesinin de bulunduğu 15 görüşme yapacaklarını söyledi.


-250 milyon dolarlık fon Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Biz fuarda aralarında Avrupalı, Amerikalı ve Ortadoğulu fonların olduğu 12 fonla görüşme yapacağız” dedi. Timur, özellikle konuta yatırım yapacak fonun 6 ay içinde faaliyete geçeceğini duyurdu.


Büyükyalı Cannes’da görücüye çıktı


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığının İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda inşasına başladığı Büyükyalı İstanbul projesi, gelecek eylül ayında satışa sunulmadan önce MIPIM’de dünya vitrinine çıktı.


Büyükyalı İstanbul’un Cannes’da ‘yeni şehircilik’ ve ‘iyi yaşam’ konseptiyle dikkat çektiğini anlatan Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, fuar boyunca çok sayıda yabancı yatırımcıyla görüşmeleri olduğunu, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’ye yabancı ilgisinin devam ettiğini ifade etti. Akbalık, Büyükyalı görüşmelerinin ağırlıklı olarak Arap ve Batılı yatırımcılarla olduğunu belirtti.


Cazibe merkezi


Projeyle ilgili bilgi veren Akbalık, “Büyükyalı’nın vaat ettiği en önemli avantajlardan biri ulaşım olanaklarıyla trafikte harcanan zamanı geri kazandırmak” dedi.


İstanbul’da bugüne kadar verimli bir şekilde kullanılamayan deniz ulaşımının, Büyükyalı’daki deniz shuttle’larıyla aktif olarak kullanılabileceğini dile getiren Akbalık, “Kazlıçeşme sahil şeridi, mevcut ulaşım altyapısı ve yeni eklenecek ulaşım projeleriyle İstanbul’un cazibe merkezine dönüşecek. Bütün ulaşım aksının kesiştiği bölge, kentin yeni ve en büyük ulaşım lokasyonu olma özelliğine sahip. Büyükyalı, Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlantıları, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanı’na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşarak bu dinamiği yakalıyor” diye konuştu.




Şehriban KIRAÇ/Cumhuriyet



Haber Günboyu Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı. Fuar kapsamında, İTO'nun Emlak Konut GYO desteğiyle hayata geçirdiği, Londra ve Paris çadırlarının ortası, fuar alanının en önemli bölgesinde açılış yaptı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, şu anda yapımları devam eden 3. Havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi dünyada ilklerle ifade edilen projeler tamamlandığında Türkiye'nin çok önemli bir mühendislik bilgi birikimine sahip olacağını belirtti. 

İstanbul'un 24 saatinin ses ve görüntü efektleriyle anlatıldığı 96 metrekarelik "Yaşayan İstanbul Maketi" ile 3. Havalimanı ve Avrasya Tüneli gibi dev projelerin maketlerinin yer aldığı çadırda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Çağlar, sözlerine Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını lanetleyerek başladı. 
Çağlar, İstanbul Çadırı ile Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü fuara vuracaklarını dile getirerek, "Geçen yıl 300 metrekare olan İstanbul Çadırımızı 685 metrekareye çıkarttık. Temamız 'Star of Housing'yani 'Kentleşmenin Yıldızı İstanbul" dedi. İstanbul'un dünyanın birçok ülkesinden daha fazla ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu belirten Çağlar, kentin gelecek yıllarda en çok büyüyecek ilk 10 şehir arasında bulunduğunu söyledi. Çağlar, İstanbul'un eşsiz bir konumda bulunduğunu vurgulayarak, kendilerine düşenin "İstanbul'un devasa potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak" olduğunu ifade etti. İTO Başkanı Çağlar, İstanbul çadırı maket kurulumu, maketin görsel şovları, teknik kurulumlar, yer kirası ve iç dekorasyonunun toplam maliyetinin 1,2 milyon avroya mal olduğu bilgisini verdi. Çağlar, Türk müteahhitlerin 2015 yılında 20 milyar dolar değerinde toplam 177 proje üstlendiğine işaret ederek, dünyada 2030 yılına kadar 57 trilyon dolar altyapı yatırımı yapılması beklendiğini, Avrupa'nın 2020'ye kadar olan altyapı ihtiyacının ise 2,2 trilyon dolar olduğunu kaydetti. 

Günboyu





Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Mipim dün Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını açtı. 26 bin profesyonelin katıldığı fuarda ‘İstanbul Çadırı’, Avrupa şehirlerinden fazla ilgi gördü. Ankara’da yaşanan terör olaylarını lanetleyen katılımcılar, inadına yatırım mesajı verdi. 

FRANSA’nın Cannes şehrinde gerçekleşen uluslararası gayrimenkul fuarı Mipim dün kapılarını açtı. Tahincioğlu’nun davetlisi olarak katıldığımız Mipim, 18 Mart’a kadar sürecek. Fuarda 89 ülkeden 26 bin 500 gayrimenkul profesyoneli bir araya gelecek. MIPIM 2016’ya 350 firma ve belediye ile katılan, toplam katılımcı sayısının ise 820’yi bulduğu Türkiye, uluslararası yatırımcının büyük ilgisiyle karşılaştı. İstanbul, kiralanan ve tercih edilen alan itibarıyla Mipim’de bu yıl devler ligine girdi. İstanbul Çadırı Londra ve Paris’in ortasında yer aldı. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 96 metrekarelik Yaşayan İstanbul Maketini de sergilediği ve geçen yıla göre iki kat büyüyerek 685 metrekareye çıkan İstanbul Çadırı fuarın ilgi odağı oldu. 

Mega tanıtımlar


Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini anlatan makette İstanbul’daki gayrimenkul projelerinden 3. Havalimanı ve 3. Köprü projesine, Avrasya Tüneli’nden Körfez Geçiş Köprüsü’ne kadar pek çok mega proje yer alıyor. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, ‘Kentleşmenin Yıldızı İstanbul’ mottosuyla İstanbul markasını en iyi şekilde sunmayı sürdürdüklerini dile getirdi. Çok sayıda ikili görüşme için randevular verdiklerini anlatan Çağlar, Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle ziyarete gelenlerin soru ve endişelerini ilettiğini ifade etti. “Londra ne kadar güvenliyse İstanbul o kadar güvenli, Ankara ne kadar güvenliyse Paris o kadar güvenli” diyen Çağlar, şunları söyledi: “Artık bu olaylar dünyanın her yerinde olabiliyor. Yaşananlara rağmen İstanbul dünyanın en güvenli ve en temiz metropolü. Global yatırımcılar dünyanın her yerini iyi tanıyor. O yüzden yatırımcıyı etkilemez.”

Fransa, İstanbul maketini istedi

FRANSA Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron’un da ziyaret ettiği İstanbul Çadırı’nda sergilenen ödüllü maketi, bir Fransız müzesinin almak istediğini açıklayan İbrahim Çağlar, maketi İstanbul’da sergilemeyi tercih ettiklerini kaydetti. Çağlar, İstanbul çadırı maket kurulumu, maketin görsel şovları, teknik kurulumlar, yer kirası ve iç dekorasyonunun toplam maliyetinin 1.2 milyon Euro’ya mal olduğu bilgisini verdi.

Kazlıçeşme Cannes’a taşındı


ÖZAK GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat’ın, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçireceği Büyükyalı İstanbul projesi Fransa’da görücüye çıktı. 4.24 milyar liralık değere sahip projede satışlara eylül ayında başlayacaklarını belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projelerinin lokasyonu ve ulaşım kolaylığı ile öne çıkacağını dile getirdi. Terör olaylarını lanetleyen Ahmet Akbalık, “Terör bir tek İstanbul’un değil tüm dünyanın sorunu. Türkiye bunu atlatacak güçte. Yabancı yatırımcıların duyduğu güven de boşa çıkmayacak. Her olumsuzluğa rağmen işimizi en iy şekilde yapacağız” dedi. 


Hürriyet






Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e İstanbul, İTO Başkanı Çağlar’ın deyimiyle ‘mührünü’ vurdu. Fuarda, Avrupa başkentleri arasında yer alan İstanbul, mega projeler ve maket sayesinde terör endişelerine rağmen yatırımcıların gözdesiydi.

 
Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM, dün kapılarını açtı. 26 bin 500 gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren fuarda, İstanbul’un tanıtımı ön plana çıktı. En büyük katılımını bu yıl gerçekleştiren İstanbul, fuarın girişinde Londra ve Paris çadırlarının arasında 685 metrekarelik bir alanda yatırımcılarla buluştu. Fuarda Avrupa başkentlerinin arasına giren İstanbul, Paris ve Londra çadırlarına göre daha fazla ziyaretçi ağırladı. Böylece İstanbul, kiralanan ve tercih edilen alan itibarıyla MIPIM’de bu yıl devler ligine girdi. İstanbul Gayrimenkul Yatırım Çadırı’nda bu yıl da Yaşayan İstanbul Maketi’nin yanı sıra 3. Havalimanı, 3. Köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü tanıtıldı.  
 

Endişe var ama...

 
İstanbul, fuarda görkemli bir tanıtıma imza atarken, yatırımcıların aklında terör olayları vardı. Fuardaki Türk katılımcılar, yatırımcılardan teröre ilişkin sorular aldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nın açılışında yaptığı konuşmada yatırımcılarda endişe olduğunu belirterek, “Endişe illa ki yaşanıyor, yok diyemeyiz. Artık bu olaylar dünyanın her yerinde olabiliyor. Ancak bu olaya rağmen İstanbul dünyanın en güvenli şehirlerinden ve en temiz metropolü. Bugün Londra ne kadar güvenli ise İstanbul o kadar güvenlidir, bugün Paris ne kadar güvenli ise Ankara o kadar güvenlidir” diye konuştu. Çağlar, global yatırımcıların İstanbul’u çok iyi tanıdığını, yatırımcılar açısından bir sorun olmayacağını ancak turistler açısından sorun olabileceğini ifade etti.
 

Yatırımcılara davet

 
Çağlar, İstanbul Çadırı ile Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü fuara vuracaklarını belirterek, “İstanbul, eşsiz bir konumda bulunuyor. Bize düşen İstanbul’un devasa potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak” diye konuştu. 
 
Fuarda ikili görüşmelerin olacağına dikkati çeken İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Bütün ülkelerden yatırımcıları davet ettik. Yatırım fonları ve firmalar gelecek” dedi. Çadırı ziyaret edenler arasında Fransa Ekonomi Bakanı Macron da vardı.


Vatan





Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016'ya Türkiye'den katılan belediyelere ve inşaat şirketlerine yoğun yabancı yatırımcı ilgisi olduğu gözlendi. Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen, bin 700 metrekarelik alan ve 850 kişilik katılım ile Türk şehirlerinin ve gayrimenkul şirketlerinin gövde gösterisine sahne olan fuarda, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırındaki görseller ve şovlar göz kamaştırdı. Katılımcı ve kapladığı alan açısından 89 ülke arasında ilk 5'te yer alan Türkiye'ye yoğun yabancı yatırımcı ilgisi olduğu görüldü. Yetkililer, son zamanda yaşanan bazı olumsuz olaylara rağmen yabancı yatırımcıda herhangi bir tereddüt görmediklerini, daha önce planladıkları görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam ettiklerini hatta yeni yatırımcıların kendilerine ulaştıklarını bildirdi.


Günboyu



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;

MIPIM Fuarı, dünya çapında gayrimenkul sektörünü buluşturan en önemli etkinlikler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 15-18 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda Türkiye'den 22 firma stand açacak. 

MIPIM'de Türk mimarlar da ilk defa kendilerini tanıtma imkanı bulacak. İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nin organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan bu çalışma çerçevesinde, istanbul Ticaret Odası'nın (İTO) kuracağı 685 metrekarelik çadırda Türk mimarlarını ve eserlerini anlatan bir tanıüm filmi gösterilecek. Türk mimarlan adına Ali Hızıroğlu, Umut îyigün, Murat Aksu ve Ayşe Hasol Erktin, Cannes'ta düzenlenecek olan fuara katılacaklar. 

Has Mimarlık'tan Ayşe Hasol Erktin de etkinlik çerçevesinde fuarda düzenlenecek olan panellerden birinde Türk mimarlar adına bir konuşma yapacak. Erktin, Türk mimarların daha önce fuarlara bireysel olarak katıldıklarına ve kendilerini tanıtmak üzere ilk defa böyle bir çalışma yaptıklarına dikkat çekiyor. Erktin, Türk mimarlar olarak İstanbul'u ve Türkiye'yi ön plana çıkarmak istediklerini söylüyor. 

Ekonomist

Geri Dön