09 / 05 / 2024

Cansen Başaran Symes kimdir?

Cansen Başaran Symes kimdir?

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cansen Başaran Sysmes kimdir? Cansen Başaran Sysmes, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Cansen Başaran Sysmes'ın biyografisi ve deneyimleri...



Cansen Başaran Symes kimdir?

Cansen Başaran Sysmes Temmuz 1998 – Aralık 2012 tarihleri arası PwC Türkiye Başkanı görevini yürütmekle beraber ülke faaliyetlerinden sorumlu kıdemli ortak görevini Temmuz 1998 tarihinden bu yana yürütmektedir. 


Kendisi 1981 yılında kurulan PwC Türkiye’nin kuruluş aşamasından bugüne önemli rol oynamıştır.  Ayrıca 1983 yılında şirketin Kopenhag ofisinde, 1989 yılında da Londra ofisinde görev almıştır.


1998–2005 yılları arasında PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nin Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan Cansen Başaran Symes, 1 Temmuz 2005 tarihinden Ekim 2008’e kadar PwC Avrupa Bölgesi (Eurofirm) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Cansen Başaran Symes sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına da aktif olarak katkı sağlamaktadır. 


Cansen Başaran Symes’ın üyesi olduğu diğer sivil toplum kuruluşları şöyledir:

- TÜSİAD  - Yönetim Kurulu Üyesi  / Şirket İşleri Komisyonu Başkanı

- Yurtdışı İletişim Danışma Kurulu Başkanı

- Bağımsız Denetim Derneği – Kurucu Üye ve Başkan Yardımcısı

- Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği – Yönetim Kurulu Üyesi


- İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (TBCSD) – Yönetim Kurulu Üyesi


-Endeavor - Etkin Girişimci Destekleme Derneği – Kurucu Üye, Danışma Kurulu Üyesi


-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) – Türk-Hollanda İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi


- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) – Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi


Cansen Başaran Symes, World Economic Forum (Dünya Ekonomi Forumu) tarafından “Global Leaders for Tomorrow” (Geleceğin Global Liderleri) programına seçilmiş ve 2000 yılında “Geleceğin Global Lideri”(GLT) unvanını almıştır. 2004 yılında da yine Dünya Ekonomi Forumu tarafından 1992 yılından bugüne kadar "Geleceğin Global Lideri" seçilen tüm adaylar arasından oluşturulan "Geleceğin 100 Global Lideri Grubu"na seçilmiştir.


Cansen Başaran Symes, 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından “Yılın En Başarılı İş Kadını” ödülüne ve 2006 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği'nin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında çağdaş Türkiye'nin başarılı Türk kadınlarından biri olarak üstün hizmet ödülüne layık görülmüştür.


Cansen Başaran Symes İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezundur. Kendisi evli ve bir çocuk annesidir.




Geri Dön