16 / 05 / 2024

Cari açık 2012’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Cari açık 2012’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Merkez Bankası verilerine göre aylık cari açık nisanda geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 112,4 artarak 5 milyar 404 milyon dolar oldu. Yıllık cari açık da 57 milyar 806 milyon dolara yükseldi.



REZERVLER HIZLA ERİDİ

Cari açıktaki hızlı büyüme rezervlerde de hızlı bir erimeye neden oldu. Resmi rezervlerde nisan ayında 8 milyar 163 milyon dolarlık azalma olurken, ocak-nisan dönemindeki ise kümülatif erime 22 milyar 445 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Geçen yılla kıyaslandığında aynı dönemdeki cari açık finansmanı için rezerv kullanımı 4 milyar 449 milyon dolar oldu. Net hata ve noksan kaleminde ise ilk çeyrekte 6 milyar 694 milyon dolar net çıkış gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön