28 / 04 / 2024

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

Cari işlemler hesabı ağustos ayında 3 milyar 112 milyon dolar açık verirken, 12 aylık süredeki cari işlemler açığı 40 milyar 889 milyon dolar oldu. İşte detaylar…



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), cari açık rakamlarını açıkladı TCMB aracılığı ile açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre; geçtiğimiz senenin ağustos ayında 1 milyar 75 milyon dolar fazla şekilde veren cari işlemler hesabında, bu senenin aynı döneminde 3 milyar 112 milyon dolar açık kayda geçti. Bunun sonucunda da 12 aylık cari işlemler açığı 40 milyar 889 milyon dolara yükselmiş oldu.

Verileri açıklanmış olan bu gelişmede, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre 6 milyar 816 milyon dolar yükselerek 9 milyar 700 milyon dolara çıkması etkili oldu.

Aynı zaman diliminde, altın ve enerji hariç cari işlemler fazlası, 4 milyar 971 milyon dolardan 6 milyar 276 milyon dolara çıktı.

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön