12 / 05 / 2024

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

Cari işlemler hesabı ağustos ayında 3 milyar 112 milyon dolar açık verirken, 12 aylık süredeki cari işlemler açığı 40 milyar 889 milyon dolar oldu. İşte detaylar…



Hizmetler dengesi kaynaklı olan girişler, ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre 2 milyar 515 milyon dolar çoğalarak 7 milyar 236 milyon dolara yükseldi. Bu kalem altında da seyahat kaleminden kaynaklı olan net gelirler ise 1 milyar 432 milyon dolar fazlalaşarak 5 milyar 132 milyon dolara çıktı.

Birincil gelir dengesi kaynaklı olan çıkışlar, ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre 152 milyon dolar azalım göstererek 685 milyon dolara geriledi. Bu zaman diliminde, ikincil gelir dengesi kaleminden kaynaklı olan net girişler ise 38 milyon dolarlık düşüş ile 37 milyon dolara indi.

Tüm bunların yanında, temmuz ayı ile ilgili olarak cari işlemler açığı 4 milyar 10 milyon dolardan 4 milyar 93 milyon dolara çıktı.

AA Finans'ın anketine katılım sağlayan ekonomistler, cari işlemler hesabının ağustos ayında 3 milyar 67 milyon dolar açık vermesini beklemekteydi. Ekonomistlerin 2022 senesi sonuna yönelik cari işlemler açığı beklentisi de 54,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmişti.

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

43 yaşında emeklilik geliyor! Emeklilikte maaş hesabı nasıl olacak

Piyasa Kahini gram altının 1.400 lira olacağı tarihi açıkladı! Tekrar yükselişe geçecek!

AK Parti’den flaş asgari ücret açıklaması! 2023 asgari ücret ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön