22 / 05 / 2024

Carrefour, 100 üründe fiyat donduracak! Vatandaşlar akın etmeye başladı! İşte detaylar!

Carrefour, 100 üründe fiyat donduracak! Vatandaşlar akın etmeye başladı! İşte detaylar!

Fransa’nın uluslararası market zinciri Carrefour, enflasyonla mücadele kapsamında 100 üründe fiyat dondurma kararı aldı. İşte detaylar!



Carrefour, Fransız halkının yükselen enflasyonla mücadele etmesine yardımcı olmak için 100 üründe fiyat dondurma kararı aldığını duyurdu.

Fransız perakendeci Carrefour’den yapılan açıklama şu şekildedir; Fransa’da halkın başta enerji ve gıda fiyatları ile yükselen enflasyonla mücadele etmesine yardımcı olmak için gıda, sağlık ve giyim ürünlerin içinde olduğu toplam 100 ürünün fiyatlarını 30 Kasım’a kadar dondurulacağı açıklandı. Carrefour’ın fiyatları dondurma kararı diğer Fransız şirketlerinin yüksek enflasyon nedeniyle fiyatlarda düşürme kararı almasından sonra gelmesi dikkati çekti. Fransız petrol şirketi TotalEnergies, ülkede petrol istasyonlarında 1 Eylül tarihinden itibaren yıl sonuna kadar akaryakıt fiyatlarını düşüreceğini belirtmişti.

Fransız konteyner nakliye şirketi CMA CGM de Asya'dan Fransa'ya konteyner nakliye ücretlerinde 750 Euro indirim yapacağını açıklamıştı. Rusya'nın Ukrayna yaptığı operasyon nedeni ile uygulanan yaptırımların etkisi ile fiyatları artan enerji ve gıda, Fransa'da enflasyonu son 40 yılın en yüksek seviyelerine taşımıştı. Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü’nün (INSEE), verilerine göre, haziranda yüzde 5.8 olan yıllık enflasyon, temmuz ayında yüzde 6.1'e yükseldi.

Çiftçinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Taban fiyatı belli oldu!

Prim eksikliği artık emekliliğe engel değil! Çözümler bir bir sıralandı! İşte detaylar!

Bakanlık açıkladı! 25 bin TL promosyon ödenecek! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön