28 / 04 / 2024

CarrefourSA Bayrampaşa AVM satıldı!

CarrefourSA Bayrampaşa AVM satıldı!

Bayrampaşa'nın ilk alışveriş merkezi olan CarrefourSA için satış işlemi gerçekleştirildi. Bayrampaşa CarrefourSA'nın satışı 28 Şubat 2018 Çarşamba günü yapıldı. 



2003 yılında açılan ve Bayrampaşa'nın ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan CarrefourSA 31 Aralık 2017 tarihinde kapatıldı. CarrefourSA müşterilerine 1 Ocak'tan itibaren Bayrampaşa Forum AVM'de hizmet vermeye başladı. 

İçerisi boşaltılan 63 bin 261 metrekare arsa alanı üzerine kurulu CarrefourSA Bayrampaşa Alışveriş Merkezi ayrıca 24 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. CarrefourSA Bayrampaşa AVM içerisinde birçok cazip marka ve 55 mağaza yer alıyordu.

İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden Bayrampaşa’da metro istasyonuna yürüyüş mesafesinde yer alan Bayrampaşa CarrefourSA AVM'nin satış işlemi 28 Şubat 2018 Çarşamba günü gerçekleştirildi. CarrefourSA Bayrampaşa AVM'nin kime ve ne kadara satıldığına dair açıklama yapılmıyor. 

CarrefourSA Bayrampaşa AVM'nin satış işleminde verilen bedel yasal sınırların altında kaldığı için Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) henüz açıklama yapılmadı. CarrefourSA Bayrampaşa AVM'nin satışına ilişkin detayların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. CarrefourSA Bayrampaşa AVM arazisi üzerinde konut, ofis, AVM ya da karma konseptli bir proje inşa edilmesi planlanıyor. 

CarrefourSA, 52 yeni mağaza açacak
CarrefourSA, bu yıl çeşitli alanlarda 170 milyon TL yatırım yapıp, 52 yeni mağaza açmayı hedefliyor. Mevcut mağazalarını da genişletmeyi hedefleyen şirket, yeni açacağı mağazalarla ağ oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Toplam 625 marketi var
CarrefourSA'nın,Türkiye’nin 55 şehrinde 33’ü hiper, 372’si süper, 196’sı mini ve 24’ü de gurme olmak üzere toplam 625 market ve 516 bin metrekare satış alanı bulunuyor. 

CarrefourSA İçerenköy Gülaylar'ın 
26 bin 797 metrekare arsa alanı üzerine kurulu CarrefourSA İçerenköy AVM 2017 Aralık ayında 269 milyon Euro bedel ile Gülaylar'a satılmıştı. Uzun süre gündemden düşmeyen İçerenköy Alışveriş Merkezi, Rekabet Kurulu'nun onayı ile Gülaylar Grup’un gayrimenkul geliştirme kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren City’s Gayrimenkul'ün vasıtası ile İstanbul Gayrimenkul'e devri gerçekleştirilmişti. 


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön