29 / 04 / 2024

Carrefoursa market sayısını bine yükseltecek!

Carrefoursa market sayısını bine yükseltecek!

Geçen haftalarda önce İşmar satın alımına, sonra İzmir'de 223.6 milyon TL dev bir arazi satışma imza atan Carrefoursa, bir taşla 2 kuş vuracak.



Portföyündeki gayrimenkul ve arazi gibi aktiflerini yeniden şekillendirme sürecine giren şirket, gayrimenkul satışlarıyla ciddi bir kaynak yaratmayı hedefliyor.

 

Son 1 yıldır büyüme planları çerçevesinde inorganik büyümeye kapılarını açık tuttuğu bilinen Carrefoursa, bu kaynakla bir taraftan kârlılığını sürdürerek hisse değerini artırmayı diğer taraftan ortaklıkla yürüyen süper market ve hipermarketlerin gayrimenkul hisselerini, devralmayı planlıyor. 


ŞİRKET HİSSELERİ YÜKSELİYOR 


Sabancı Holding'in Fransız ortağına rest çektikten soma kontrol hisselerini alabildiği Carrefeoursa, Mehmet Nane'nin Genel Müdürlüğü ile 5 yıl aradan soma geçen mayıs ayında kâra, geçebilmiş ve şirket hisseleri de yükselmeye başlamıştı. 


Yönetimi devraldıktan soma 'Aktiflerimizi daha etkin ve değerli kullanacağız' mesajım veren Mehmet Nane, son 3 alım ve satım işleminin ardın da 'devamı gelecek' işaretini verdi. 


KÂRA SATIŞ DOPİNGİ 


Son arazi satışıyla ilgili değerlendirmede bulunan Mehmet Nane, satış işlemlerinin kârlılığım sürdürebilmeleri için de pozitif katkı sağlayacağım da kaydetti. 

Özellikle satış işlemlerinin bu yıl sonu finansal sonuçlarında kendini göstereceğine belirten Nane, "Portföyümüzdeki aktifleri daha etkin ve değerli kullanacağız. Olasılıklardan bir tanesi de bunların satın alımlara kaynak olması. 


Önümüzdeki dönemlerde de bu tür satışlar ve alımlar söz konusu olabilir. Sadece satış değil alım da yapıyoruz. Bu yıl içinde Adana'daki 3 süpermarketimizin bulunduğu gayrimenkul hisselerini de üzerimize aldık. Burada marketlerin bulunduğu gayrimenkullerin yüzde 40'ı yabancı bir fon şirketine aitti" diye konuştu. 


Bir ayda üç büyük işlem


- Şirket ocak ayında yüzde 40 hissesi yabancı bir fon Şirketine ait olan Adana'daki 3 gayrimenkulün hisselerini devraldığım açıkladı. 


- Carrfeoursa, İşmar tarafından işletilen 26 marketi portföyüne kattı. Alım bedeli KAP'a yapılan açıklamada 26.2 milyon TL+KDV olarak belirtildi. 


- Bu alım işleminden birkaç gün sonra Carrfeoursa, izmir Karşıyaka Şemikler'deki alışveriş merkezinin arsasını Altunizade Gayrimenkul'e sattı. 87 bin 815 metrekare büyüklüğündeki arsanın satış bedeli ise 223.6 milyon TL oldu. 


Sözcü


Geri Dön