28 / 04 / 2024

Çatalca'da altyapı, meydan ve park çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı!

Çatalca'da altyapı, meydan ve park çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı!

Altyapı, asfalt, meydan ve park çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Çatalca’nın köylerini ziyaret eden Başkan Kadir Topbaş, “Bütün köylere biyolojik arıtma yapıyoruz ve çöplerini günlük topluyoruz. Çevrecilik budur” dedi.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, altyapı, meydan ve park çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Çatalca’nın köylerini ziyaret etti. Kendi kullandığı arabayla köyleri gezen Başkan Kadir Topbaş'a İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Feyzullah Kıyıklık ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Çatalcalılar tarafından büyük misafirperverlikle karşılanan Başkan Kadir Topbaş, vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı isteklerini geri çevirmedi.


İlk olarak Subaşı köyünü ziyaret eden Başkan Kadir Topbaş’a köylüler büyük ilgi gösterdi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Topbaş, köyün gençlerinin taleplerini geri çevirmeyerek 1,3 milyon TL’ye mal olacak bir futbol sahasının sözünü verdi.


Buradan Yazlık Köyü’ne geçen Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan futbol sahasının açılışını çocuklarla birlikte gerçekleştirdi. Köyün İBB tarafından yenilenen camisinin temel atma törenine de katılan Başkan Topbaş, çocuk oyun parkının yenileneceğini de kaydetti.


Doğal üretim yapan bahçeleri de gezen Kadir Topbaş’ın Çatalca gezisinin son durağı Çanakça köyüydü. Köye İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı futbol sahasının açılışını yapan Topbaş, köy muhtarının stada trübün yapılması isteğini de geri çevirmedi. Burada İBB tarafından verilen sokak iftarında binlerce Çatalcalı ile birlikte iftar yapan Topbaş, şöyle konuştu;


“İstanbul’un köylerine kadar sıcak asfalt, altyapı, biyolojik arıtma götürdük. Çatalca’nın köylerine de arıtmalar kurarak derelerin ve denizlerin kirlenmesini engelliyoruz. Arıtılmış suyu park ve bahçe sulamada kullanılacak şekilde geri dönüştürüyoruz. İstanbul’un bütün köylerinin çöplerin de biz topluyoruz, artık hepsi tertemiz. Hizmet budur, çevrecilik budur.”




İBB


Geri Dön