27 / 04 / 2024

Nalbantoğlu Çarşısı'nın yenileme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı!

Nalbantoğlu Çarşısı'nın yenileme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarıyla birlikte, Nalbantoğlu Çarşısı'nda sürdürülen düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Nalbantoğlu Çarşısı'nın alt ve üst bölümlerinin yenileme çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı...



Büyükşehir Belediyesi, şehrin marka alanlarından Nalbantoğlu Çarşısı'nın alt ve üst bölümlerinin yenileme çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarıyla birlikte, Nalbantoğlu Çarşısı'nda sürdürülen düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa'nın merkezinde yer alan çarşılarda ve semtlerde yenileme faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe, bunlardan birinin de şehrin en eski ve marka alışveriş mekanlarından Nalbantoğlu Çarşısı olduğunu söyledi. Atatürk Caddesi'nin hemen üzerinde yer alan çarşının Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi dahilinde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bizler bu çarşımızı modernize etmek ve halkımızın daha iyi şartlarda alışveriş yapmasını sağlamak, buraya yepyeni bir çehre kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi. 


BURSA'YA YAKIŞACAK 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nalbantoğlu Çarşısı'ndaki düzenlemeler kapsamında çarşının giriş ve çıkışlarını tamamen yenilediklerini, yürüyen merpen koyduklarını ve çarşının üst kısmının taş kaplamalarını bütünüyle değiştirdiklerini ifade etti. Çarşı iç mekanında sürdürülen çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini, kısa zaman sonra nihayete ereceğini vurgulayan Başkan Altepe, diğer eksikliklerin giderilmesi ve çarşı hattında bulunan binaların cephe düzenlemelerinin yapılmasıyla birlikte Nalbantoğlu'nun insanların rahatlıkla gelip alışverişlerini yapabileceği bir mekan haline geleceğini söyledi. Nalbantoğlu Çarşısı'nın yenilenmesiyle birlikte Bursa'nın kendisine yakışır nitelikte bir kentsel dönüşüm çalışmasına daha imza atacağını belirten Başkan Altepe, "Sonunda hem Nalbantoğlu esnafımız hem de Bursamız kazanmış olacak" diye konuştu. 


A Gazete 


Geri Dön