29 / 04 / 2024

Çatalca'daki gümrük 23 ay içerisinde faaliyete geçecek!

Çatalca'daki gümrük 23 ay içerisinde faaliyete geçecek!

Yeni gümrük inşaatını denetlemek için Çatalca’ya geldiğini söyleyen Bakan Tüfenkçi “Çatalca Belediyesi yolları bahane ederek gümrüğün açılmasını istemiyor” derken Başkan CemKara “Yolu olmayan bir gümrük açılabilir mi?” sorusunu sordu.



Çatalca’da yapılan ve bitmiş bir vaziyette bekleyen gümrük alanı ile ilgili bilgi almak ve gümrüğün faaliyete geçebilmesi için diğer kurumlar ile toplantı yapmak amacıya Çatalca’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi önemli açıklamalarda bulundu. Müsteşar, Karayolları yetkilileri, Çatalca

Kaymakamı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Cem Kara ve AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Savaş

Barutçu'nun eşlik ettiği Tüfenkçi, "Amacımız 2­3 ay içerisinde bu gümrüğü faaliyete geçirmek” dedi.


Ring hattı kurulmalı

Yapılan toplantıda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara özellikle gümrük ve bağlantı yollarının arasında bir rink hattı oluşturmak gerekliliğinin altını çizdi. Bakan Tüfenkçi ise, "Yollar gümrük açıldıktan sonra da yapılır” çıkışını yaptı. Belediye Başkanı Cem Kara yapılan gümrüğün yollarının planlanmadığını ve bu gümrük yollarının gelecek zaman içerisinde mevcut yollarda büyük sıkıntı yaratacağını ifade ederek, "Biz Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'ndaki arkadaşlarımız ile bu konuyu masa yatırdık. Ben orada da dile getiriyorum. Bir gümrük yapıp bu gümrüğün yollarını planlamadan, bir ring hattı oluşturmadan bu gümrüğü açmak demek gelecek günler için bir kaos yaratmak demektir” açıklamasını yaptı.


Belediye yardımcı olmalı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada ise yolların tamamlanması için Belediye Başkanı Cem Kara'nın karşı çıktığı asfalt fabrikasının yapılması gerektiğini belirterek, "Ama Belediye Başkanı buna olumsuz görüş vermiş. Siyaset yapabilmek adına hizmet yapmasınlar demek olmaz. Herkes taşın altına elini sokmak zorunda. Yollar yapılmadı diyerek gümrük açılmasın demek olmaz. Biz bu toplantıya Çatalca Belediye Başkanını bu yollar için davet ettik. Bu yolları Çatalca ve İBB planlamalı. Çatalca Belediyesi engelleyici değil yardımcı olmalı. Bu yollar açılır ise Çatalca halkı kazanacak, millet kazanacak ” ifadelerini kullandı.


Çok sayıda iş başvurusu var

AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Savaş Barutçu da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye gümrükten ilçe olarak çok şey beklediklerini aktararak, "Gümrük içinde alınacak personelin ağırlıklı olarak Çatalca’dan olmasını istiyoruz. Bu konuda yetkili bir isim verin bize. Biz de işçi alınması konusunda direk kendisi ile görüşelim” açıklamasını yaptı. Kendisine binlerce iş müraacatının olduğunun altını çizen Barutçu, “Bu konuda kesinlikle sizlerden yardım istiyoruz” diye konuştu. 


Kara: Bütün sorun asfalt fabrikası mı?

Tartışmalı hale gelen asfalt fabrikasını gazetemize değerlendiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Yani tüm sorun bu muymuş?" eleştirisinde bulundu. "Çatalca Belediyesi olarak Yenibosna’dan, Silivri Kadıköy’den asfalt alıp gelebiliyorsam, herkes asfalt temin edebilir" şeklinde konuşan Kara, "Bu sadece bir bahanedir. 29 Ekim'den bu yana o bölgede bir tek çalışma yok. Gümrüğün açılamamasından öte, yolların yapılamaması buna bağlanamaz. Geçmişte Muratbey Mahallesi'nde asfalt fabrikası yüzünden yaşananları herkes biliyor. Vatandaş istemiyor. Bizim istemediğimiz bir şey bilinsin ki vatandaşın istemediğidir. Bu konu için de bu böyledir, mülteci kampı için de, barajlar için de böyledir" ifadelerini kullandı.


Gazete İstanbul



Geri Dön