28 / 04 / 2024

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 



Ev sahibi ve kiracı tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. Bakırköy'de yüzde 100 aşan kira artışını kabul etmeyen kiracısı Guldzhakhan Krıtckaıa'yı ve misafirini darbedip çatalla saldıran ve kiracısının evini talan eden ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik'in 25 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. 

Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesindeki 6. duruşmaya taraf avukatları katıldı. 

EV SAHİBİNİN 25 YIL 6 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ 

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını duyurdu. Mütalaada ev sahibinin kiracısı olan Guldzhakhan Krıtckaıa'nın evine geldiği ve içeride bulunan kiracı ve misafirine saldırdığı elinde bu sırada çatal bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan ev sahibinin eylemi yaparken yanında bir şahsın da eyleme yardım ettiği Bilik'in buzdolabında bulunan cam ürünleri yere vurarak parçaladığı anlatıldı. 

Ayrıca ev sahibinin, Guldzhakhan ve misafirine sinkaflı küfürler ettiği, hakaret ve tehditte bulunduğu da mütalaada yer aldı. 

Birleşen dosya yönünden ise ev sahibinin sanıklar Nazım Şimşek ve Serdar Ok'u göndererek kiracısını 'Gebertiriz' dedirtmek suretiyle tehdit suçuna azmettirdiği belirtildi.

Bilik'in iki ayrı şikâyetçiye dair 'Birden fazla kişi ile birlikte silahla tehdit' suçundan toplam 4 yıldan 10 yıla, 'Hakaret' suçundan 4 aydan 3,5 yıla, Konut dokunulmazlığının ihlali' suçundan 2 yıldan 6 yıla, 'Mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla, 'Kasten basit yaralama' suçundan ise toplam 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Nazım Şimşek ve Serdar Ok'un ise 'Silahla tehdit' suçundan 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası talep edildi. 

Mahkeme mütalaaya karşı savunma yapılabilmesi için süre vererek duruşmayı erteledi. 

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

İDDİANAMEDEN  

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede ev sahibinin geçen sene yüzde 100'ün üzerinde kira artışı yapmak istemesi, kiracının bu durumu kabul etmemesi üzerine şüphelinin şiddet uygulayarak kiracısını evden çıkarmak istediği yer aldı. 

İddianamede Guldzhakhan Krıtckaıa ve Nadir Önüç'ün basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte yaralandıkları kaydedildi. Olay günü ikametine girildiğinde yerde çok sayıda cam kırıklarının olduğu, kahve makinesinin yerde kırık vaziyette olduğu ayrıca yatak odası kapısının menteşesinin çıkmış ve kapısının eğik olduğu tespit edildi.  

İddianamede ayrıca dosyaya giren görüntülerde ev sahibinin evin içerisinde bağırıp çağırdığı, buzdolabından aldığı içerisi dolu cam kavanozları fırlatarak kırdığı, evin içerisinin cam parçaları ile dolduğu ve oluşan yaralanmalar neticesinde ev içerisinde kan izlerinin olduğu belirtildi. 

Cumhuriyet savcısı Bilik'in 'Kasten yaralama', 'Hakaret', 'Mala zarar verme', 'Nitelikli hırsızlık', 'Silahla tehdit', 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından toplamda 9 yıl 3 aydan 24 yıla kadar hapsini talep etti. 

Halka arzlar, faizler piyasayı nasıl etkiledi? 2024 yatırımcılar için daha mı iyi olacak?

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Ankara Büyükşehir'den kiralık 10 iş yeri!


Geri Dön