25 / 07 / 2024

Çay fiyatı çay üreticilerini memnun etmedi! 15 lira olmasını bekliyorduk...

Çay fiyatı çay üreticilerini memnun etmedi! 15 lira olmasını bekliyorduk...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı için yaş çay alım fiyatının ücretini açıkladı. 11 lira 30 kuruş olarak açıklanan yaş çay fiyatından sonra üreticiler yeni fiyatı değerlendirdi.




Doğu Karadeniz'de Trabzon,  Rize, Artvin ve Giresun illerinde, 830 bin hektarlık alanda bir milyon üretici tarafından yapılan yaş üretiminde, bu yılın hasadı öncesi yaş çay taban fiyatı açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rize'deki mitinde yaş çay taban fiyatını 11 lira 30 kuruş olarak duyurdu. Böylece, 2022 yılında 7 lira olan yaş çay taban fiyatına bu yıl için yüzde 64 zam yapıldı. Yaş çayda desteleme bedeli ise 30 kuruş olarak değişmedi.

"Çay fiyatı gayet iyi" diyerek fiyatı yeterli bulan üreticilerden Fatma Gültekin, " Bu zamanda devletimizin o kadar ağır yükü olmasına rağmen bu fiyatı bize verdi" dedi. Gültekin,  Cumhurbaşkanına teşekkür ederek "Ben 10 TL açıklanmasını bekliyordum. 11 lira 30 kuruş çok şükür" diye kaydetti.

çay fiyatından memnun olan Sema Çakmak da "100 kilo çay bin lira küsür yapıyor. Bu zamanda kimse bu parayı vermez" ifadelerini kullanarak "Bir işçinin günlük yevmiyesinden fazla, fiyatı çok güzel buldum. Allah razı olsun. İki saatte bin lira toplayacağız. Bu çok güzel bir para" diye açıklama yaptı.

Çay ücretini az bulan Şahsiye Civelek ise "Çay parası şimdi iki tane ekmek almıyor" diye konuşurken fiyatın 15 lira olması gerektiğini ifade etti. Civelek, "Herkes isteseydi bu fiyatı alabilirdik. Bana fiyat az geldi. Bu zamanda paranın değeri düştüğü için az bir para" diye konuştu.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi ise fiyatı düşük bulduğunu söyleyerek "Yaş çay taban fiyatı beklentilerin çok altında kaldı. Üreticiler olarak en az 14 TL ile 1 TL destekleme beklerken 11 lira 30 kuruş çok düşük kaldı" dedi.

Çankaya Belediyesi başkentte 11 imarlı arsa satacak! Ankara'da arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

OHAL'e ilişkin kritik karar! Deprem bölgesinde OHAL ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? 


Geri Dön