06 / 05 / 2024

Çay, şeker, ayçiçek, peynir felaket tellalı oldu! Bir ürüne yüzde 600 zam geldi, üstelik bu zamdan kaçış yok

Çay, şeker, ayçiçek, peynir felaket tellalı oldu! Bir ürüne yüzde 600 zam geldi, üstelik bu zamdan kaçış yok

Türkiye'de çay, şeker, ayçiçek ve peynire gelen zamlardan sonra zamların ardı arkası kesilmiyor. Una kısa bir süre içerisinde yüzde 600 zam gelmesinin ardından 4 TL'ye kadar yükselen ekmeğe bir zammın daha yolda olduğu iddia edildi.



POĞAÇA VE BOYOZ YEMEK DAHİ NEREDEYSE HAYAL OLACAK 

Bir başka fırıncı esnafı olan Nihat Taşkın da ekmeğin fiyatının 5 TL’ye çıkarılması talebini tekrarladı. Taşkın “Eskiden mayayı 75 liradan alıyorduk, şimdi 250 TL. Eskiden bir çuval unu 175 liradan alıyorduk, şimdi 500 TL. Bu nasıl kurtaracak maliyeti? Eleman çıkarsan olmuyor. Bir sürü eleman çalışıyor. Maliyeti karşılamıyorsa mecbur zam koyacaksın. Eskiden üretimde böyle bir sıkıntımız yoktu. Her şey bol oldukça ucuz şekilde satılıyordu ve maliyeti kurtarıyordu. Şimdi her şeye, her gün zam geliyor. Onlar zam yaptıkça artık mecburen biz de ekmeğe zam koyuyoruz” ifadelerini kullandı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön