06 / 05 / 2024

Çayırova'da 2 mahalleye kentsel dönüşüm kararı!

Çayırova'da 2 mahalleye kentsel dönüşüm kararı!

Çayırova Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri'nde yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili olarak 15-20 gün içerisinde TOKİ’nin bir karar vereceği açıklandı



Çayırova Belediyesi Başkanı Şevki Demirci başkanlığında toplanan meclis belediyesi meclis salonunda yapıldı. Gerçekleşen meclis açılış ve yoklama ile başlandı. Gündem dışı bir konuşma yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Sıkıntılı bir süreç yaşadık. Diyarbakır baro başkanı ve 2 polisin şehit edilmesi bizi üzdü. PKK’nın yaptığı suikastlardan biri olduğunu düşünüyorum. Rus uçağının düşürülmesi Rusya’ya dokundu. Bu konuda biz haklı olduğumuz için sonuna kadar da gideceğiz. Bu konuyla ilgili olarak önlemler aldık. 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir dizi ziyaretlerde bulunduk” dedi.

 

TAHİR ELÇİ’NİN KATLEDİLMESİNİ KINADI

Meclisin gündem dışın kısmında söz alan CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi A. Kadir Honca, “Fatih Caddesi, Çayırova mesire alanına ve Şekerpınar’a engelliler için şarj istasyonlarını kurulmasını istiyoruz. Diyarbakır’da bir barış elçisini ve emniyet güçlerinin de katledilmesini nefretle kınıyorum. Bu konuda daha dikkatli olunası gerekir. Emek ve İnönü Mahallesi’ndeki durumla ilgili olarak neler yapılacağını merak ediyoruz. Buradaki sorunla ilgili olarak ne zaman çözüm bulunacak?” diye sordu.

 

ANKARA’DA GÖRÜŞME OLACAK

Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri'nde yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili olarak sorulara cevap veren Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “15-20 günde bu iş bitecek. Ankara’da bir görüşme yapacağız. Nasıl bir proje uygulanacağı ile ilgili olarak vatandaşla bir görüşme yapılacak. Bundan sonra konu meclise gelecek” dedi. Bir önceki meclis kararların özetinin okunup görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin ilk maddesi Çayırova İlçesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan hükümlerine yapılan itirazlar görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin 2. maddesi Çayırova sınırları içerisinde bulunan 776 Ada, 3 No’lu parselde İmar Plan Tadilatı yapılması ile ilgili komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. 3. madde olan Yeni kurulan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ödenek aktarılması komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

 

GÜNDEM MADELERİ KABUL EDİLDİ

4. madde Çayırova sınırları içerisinde bulunan 2157 Ada Ve 2158 Ada’lar arasında kalan 8.00 M.’Lik İmar Yolunda İmar Plan Tadilatı yapılması oybirliğiyle kabul edildi. 5. madde Çayırova Uygulama İmar Planı hükümlerine yapılan itirazın görüşülmesi ile ilgili komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. 6. madde Çayırova Mahallesi Fatih Camii’nin alanının yetersizliğinden dolayı cami alanına katılmak üzere 5528 Ada, 15 No’lu parselin istimlâk edilmesi gündemden düşürülmesi oy çokluğuyla kabul edildi. 7. madde Cumhuriyet Mahallesi, Şehit Ali Atik Caddesi, 459 Ada, 1 parsel üzerinde bulunan 40,00 M²’Lik cafeterya ve müştemilatının Balkan Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği’ne tahsis edilmesi ve 8. madde Cumhuriyet Mahallesi, Şehit Ali Atik Caddesi’nde bulunan iş merkezi içerisindeki 14,00 M²’Lik Dükkânın Balkan Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği’ne tahsis edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. 9. madde 2016 yılında belediyede çalıştırılması düşünülen sözleşmeli personellerin aylık net ücretlerinin belirlenmesi plan bütçe komisyonuna gönderildi. 10.madde Çayırova sınırları içerisinde bulunan 297, 301 Ve 316 Ada’larda İmar Plan Tadilatı yapılması ve 11. madde Mülkiyeti Belediyeye ait 1172 Ada, 9 No’lu parsel ile Muammer Güler adına kayıtlı 1422 Ada, 11 No’lu parselin takas edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. 12. madde, mülkiyeti belediyeye ait 1172 Ada, 5 No’lu parsel ile Gürci Kaşka adına kayıtlı 1441 Ada, 5 No’lu parselin takas edilmesi ve son olarak ek biçimde gündeme alınan 13. madde oybirliğiyle kabul edildi. Ocak ayı meclisi 5 Ocak Salı saat 16.00’da yapılacak.


Bizim Kocaeli 



Geri Dön