03 / 05 / 2024

Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yarın açılıyor!

Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yarın açılıyor!

Kocaeli’nin turizm cenneti Kandıra ilçesinin sahil bölgelerinin atıksularını arıtarak Karadeniz ve çevrenin kirlenmesinin önüne geçen Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılışı yarın düzenlenecek törenle yapılacak.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Karadeniz’in kirlilikten arındırılması için Kandıra bölgesinde 2 adet atıksu arıtma tesisi inşa etti. Kandıra Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılışını Eylül ayında gerçekleştiren Kurum, sahil bölgeleri olan Kerpe, Kefken, Kumcağız, Mithatpaşa, Kovanağzı, Kurtyeri ve Cebeci ile köylerinin atıksularını arıtacak olan Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılışını da yarın yapacak.


YARIN TÖREN YAPILACAK


Geçtiğimiz aylarda işletmeye alınan tesis için 15 Kasım Cuma günü (yarın) saat 15.30’da tören düzenlenecek. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katılacak.


60 BİN NÜFUSA HİZMET VERECEK


Tesis, pembe kayalıklar bölgesinde 30 dönüm alan üzerinde inşa edildi. 30 yıl hizmet vermek üzere her biri 3.000 m3/gün kapasiteli paralel üç üniteden oluşacak şekilde toplam 9.000 m³/gün kapasiteli olarak planlandı. 60.000 nüfusa göre projelendirilen arıtma tesisinin kapasitesi gerektiği taktirde artırılabilecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön