29 / 04 / 2024

CeBIT Bilişim Eurasia bugün Sinerji Zirvesi ile açılacak!

CeBIT Bilişim Eurasia bugün Sinerji Zirvesi ile açılacak!

Bilgisayar ve mobil iletişimi buluşturan teknoloji fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, bugün Sinerji Zirvesi ile birlikte açılacak. Fuarda yeni nesil teknoloji ve uygulamaların tanıtılması planlanıyor



İstanbulda bugün başlayan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı, 12inci yılında Fuar ve Zirveyi bir araya getirerek eş zamanlı olarak ilk kez CeBIT Sinerji Zirvesi ile açılacak.

9 Ekimde sona erecek fuarın açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Sanerin katılması bekleniyor.

Yenİ nesİl oto geliyor

CeBIT Bilişim Eurasia Fuar yetkilileri, CeBITin bu yıl farklı bir ivmeyle daha da büyüdüğünü belirterek, CeBIT Bilişim Eurasia 2011 Fuarı katılımcı ve ziyaretçi hedeflerini duyurdu. Yetkililer 16 ülkeden katılım olduğunu ve 67 ülkeden ziyaretçi beklendiğini söyledi.
Fuarda otomobil üreticilerinden Ford firması, otomobil kullanıcısının güvenliğini ve iletişimini  üst bir noktaya taşıdığı Ford SYNC teknolojisi ile internete bağlanmaktan, acil yardım çağrısında bulunmaya kadar özellikler sunan Ford SYNC teknolojisini, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarındaki Ford standında sergileyecek.

FUARDAN KISA KISA

Çinli Huawei mobilde ileri çözüme oynuyor

Çinli Huawei, 6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Bilişim Eurasiada iş dünyasını yenilikçi çözümlerle tanıştıracak. Huawei, CeBITde ziyaretçilerine kurumsal iş çözümleri ürün portföyünü tanıtacak ve fuarın iletişim sponsoru olarak tüm konuklara kablosuz internet desteği verecek. Şirket İş Çözümler ile özellikle finans, eğitim, ulaşım ve enerji sektörlerine yönelik kurumsal ağ altyapısı, iletişim teknolojileri, veri merkezi ve bulut bilişim alanlarındaki yeni ürün ve çözümlerini sergileyecek.
Huawei, e-eğitim, e-sağlık ve uzaktan bankacılık işlemleri alanlarında etkin başarılara imza atıyor ve son teknolojiyi kullanarak, müşterilerinin işine değer katacak çözümler üretiyor.

Huawei, bulut bilişim alanındaki tecrübesiyle, bankalar, okullar, hastaneler ve holdingler gibi her türlü işletme için gelecek nesil veri merkezi inşa edebilme uzmanlığını elinde bulunduruyor ve geliştirdiği video konferans çözümleri ile global iş dünyasında mesafeleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bilişim fuarında bu yıl patent üssü kuruldu

Türk Patent Enstitüsü, farklı sektörlerden ulusal ve uluslararası firmaların bilişimde inovasyonla buluştuğu CeBIT Eurasia Bilişim Fuarında bu yıl da yerini alıyor. Yeniliklerin tescil ile koruma altına alınması anlamına gelen sınai mülkiyet hakları konusunda hizmet veren tek yetkili kuruluş olan Türk Patent Enstitüsü, sınai mülkiyet bilincini ve bilgisini ülke genelinde yaymak misyonundan hareketle, geniş kitlelerle ve özellikle inovasyonun hayati önem taşıdığı iş dünyası ile karşılıklı etkileşime girebildiği fuarlara katılım sağlamayı sürdürüyor.

Türk Patent Enstitüsü (TPE) , CeBIT Eurasia Bilişim Fuarında, son teknoloji ile geliştirdikleri ürün ve hizmetlerini tanıtmak üzere bir araya gelen bilişim dünyasının temsilcilerine, firmalarında inovasyonu ve sınai mülkiyeti öne çıkararak rekabet güçlerini daha da artırmaları ve firmalarını geleceğe taşımaları için destek vermek üzere hazır bulunacak. Kurum tescil işlemlerini, online başvuru sistemleriyle asgari zaman ve maliyetle gerçekleştirme imkanı sağlıyor.

Konutta akıllı teknoloji devri

Tüyap Beylikdüzünde düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasiaya, 1000 metrekarelik stantla katılan AKOS Projesi (Akıllı Kentler Otomasyon Sistemleri), bu yıl fuarda yeni geliştirilen 7 ayrı konsepti, uygulamalı olarak sergileyecek.
Sampaşın girişimi olan yeni projede, Aktif Telekom, Arşivist&Dizayn, Bilsag, Bimser, Cadcorp, Collecturk, DCL, Ega, etcBASE, G-tech, IBM, Infotech, LuckyEye, Mobiltim,Oracle, poI Media, Microsoft, Türk Telekom, TürkVas gibi dev markalar bulunuyor.

3 boyutlu foto zamanı başladı

Fotoğrafçılık ürün ve teknolojileri konusunda  iş yapan PackshotCreator ürünlerinin Türkiye distribütörü Mine Fotoğrafçılık ve Nisan Fotoğraf, Cebit Bilişim fuarında statik, 360 derece hareketli ve 3 boyutlu fotoğraf çekimi yapabilen teknoloji ve ekipmanları tanıtacak. Şirketlerin  broşür baskı ihtiyaçlarında kullanacakları standart yada internet sitelerinde kullanacakları, statik, hareketli ve 3 Boyutlu fotoğraf ihtiyaçları, PackshotCreator ürün yelpazesindeki farklı modeller ile giderilebilecek.
Milliyet


Geri Dön