27 / 04 / 2024

ÇEDBİK Yeşil Binalar Zirvesi 4 Şubat'ta!

ÇEDBİK Yeşil Binalar Zirvesi 4 Şubat'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından her yıl düzenlenen “Yeşil Binalar Zirvesi”, 4 Şubat Perşembe günü saat 09:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek.



Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından her yıl düzenlenen “Yeşil Binalar Zirvesi”, bu sene “ÇEDBİK Kongre 2016” adı altında düzenlenecek. ÇEDBİK’in, ana temasını "Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler" ve "Binadan Yerleşkeye Bütünsel Tasarım için Diyalog" olarak belirlediği kongrenin açış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk yapacak. Prof. Dr. Kerem Alkin, Mimar Murat Kader, Uluslararası Finans Kurumu’ndan Eduard O. Yakubo gibi kendi alanlarında uzman 40 konuşmacı, kongrede yer alacak. Finans, malzeme, bina yönetimi, verimlilik, tasarım, belgeleme ve yerleşkeler konularının interaktif bir şekilde konuşulacağı Türkiye’nin en büyük yeşil bina kongresinde, Türkiye’nin ilk yerli yeşil bina sertifikası ÇEDBİK-Konut da Ant Yapı, Antteras projesine verilecek. Zirve 4 Şubat Perşembe günü saat 09:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek.


Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

 
Çevre Dostu Yeşil Binalar Demeği (ÇEDBİK) tarafından düzenlenen "Yeşil Binalar Kongresi", 4-5 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Dernekten yapılan açıklamaya göre, bu sene "ÇEDBİK Yeşil Binalar Kongre 2016" ismi altında gerçekleştirilecek etkinlikte, aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztiirk, ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Kerem Alkin'in de aralarında bulunduğu 40 konuşmacı söz alacak. Ana teması, "Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler" ve "Binadan Yerleşkeye Bütünsel Tasarım için Diyalog" olarak belirlenen kongrede, 7 oturum düzenlenecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil, bu yılki etkinliğin daha interaktif bir yapıda gerçekleştirileceğini belirtti.

 
Özdil, "7 oturumda, 7 başlık altında ve 40 konuşmacıyla sürdürülebilir bina alanmda hemen her önemli konuya değineceğimiz kongrede, izleyicilerin de katılımcı olabilecekleri, etkin rol alabilecekleri bir diyalog ortamı geliştirilecek. Her panelden sonra katılımcılar konuşmacılara soru soracak, konuyla alakalı düşüncelerini ve çalışmalarını paylaşacak. Böylece ortak bir akıl sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.Yeşil binalar konusunda Türkiye'nin en büyük kongresi olan ÇEDBİK Kongre 2016'ya, yurt dışından kendi alanında uzman kişilerin de katılacağını vurgulayan Özdil, her panelde bulunan kongre komitesinin bir sonuç bildirgesi oluşturacağını ve 2 günlük kongrenin sonunda "Kongre sonuç bildirgesi" açıklanacağını aktardı. 


Özdil, kongre oturumlarının "Sürdürülebilir Bina Yönetimi", "Sürdürülebilir Malzeme", "Sürdürülebilir Verimlilik", "Entegre Tasarım", "Sürdürülebilir Bina Belgelemesi", "Sürdürülebilir Finans" ve "Siirdürülebilir Yerleşkeler" başlıklarıyla düzenleneceğini de kaydetti. 


Hürses

Geri Dön