13 / 05 / 2024

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.



Yaptığı açıklamada dünyada ülkelerin 2050 yılına kadar karbon nötr hedefine ulaşılması ve ortalama küresel sıcaklıkların 1,5 derecede tutulması için önlemler aldığını dile getiren, Mehmet Sami Kılıç açıklamasında şirketlerin de bu önlemlere dahil olmaya başladığını dile getirdi.

Mehmet Sami Kılıç, yaptığı açıklamada ülkelerin ve toplulukların dışında özel sektörün de destek vermediği bir mücadelenin etkin sonuçlar yaratmayacağını dile getirerek, ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektörünün bu konuda da öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Mehmet Sami Kılıç sözlerini şu şekilde tamamladı: “Hedefsiz mücadele olmaz, önce hedefler belirlenmeli. İlk adım işletmelerin karbon ayak izlerini, yani sera gazı emisyonlarını ölçmeleri ve kayıt altına almalarıdır. Sonraki adım ise, karbon ayak izini azaltmak üzere enerji verimliliği, yenilenebilir enerji üretilmesi ya da satın alınması gibi önlemleri tespit etmek, bu konuda gerekli yatırımları yapmak. Bu konu son yıllarda kapasitelerini arttırıp yaklaşık yüzde 20 büyüme gösteren ve ihracatını oldukça genişleten çimento şirketlerini ve diğer yapı malzemesi üreticilerini de yakından ilgilendiriyor.” 

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

İMSAD ve ÇEDBİK STK’ların kalkınabilmesi için bir araya geldi!

Binalarda ısı yalıtımı neden önemli?


Geri Dön