28 / 04 / 2024

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.



Dünyayı bekleyen en büyük tehlikelerin arasında yer alan iklim kriziyle mücadele konusunda toplamda 54 ülkede eş zamanlı şekilde İklim Hedefi Hızlandırma Programı başladı. 

UN Global Compact’ın, şirketleri net sıfır hedefine ulaştırmayı ve bu hedefe giden çabaları hızlandırmayı hedefleyen söz konusu programa Türkiye’den yalnızca 28 şirket katılım sağladı. Bu şirketler arasında sadece bir çimento üreticisi yer alırken inşaat şirketleri bulunmuyor.

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Yaptığı açıklamada, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) olarak çevre dostu bina yatırımlarının iklim kriziyle mücadelede en etkin önlemlerden biri olduğunu her zaman belirttiklerini dile getiren Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç konuyla ilgili olarak,  “Şirketlerin ayrıca üretim aşamasına ilişkin karbon hedeflerini açıklamasının da iklim krizinde sorunu belirleme, çözüm üretme ve sonrasında da iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz. Bu konuda iş dünyasına önemli görev düşüyor.” şeklinde konuştu.


Geri Dön