28 / 04 / 2024

Çekmeköy Doğa Park Meydanı açıldı!

Çekmeköy Doğa Park Meydanı açıldı!

Doğa Park yenilenen yüzüyle 7’den 70’e binlerce Çekmeköylüyü ağırlayacak. Yaklaşık üç ay önce çalışmalarına başlanan Doğa Park Meydanı yapılan törenle hizmete açıldı.




Doğa Park yenilenen yüzüyle 7’den 70’e binlerce Çekmeköylüyü ağırlayacak. Yaklaşık üç ay önce çalışmalarına başlanan Doğa Park Meydanı yapılan törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları ve Çekmeköylü vatandaşlar katıldı.


Çekmeköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 1500 metre karelik alanda gerçekleşen çalışmalar üç ay içinde gerçekleşti. Çalışmalar sonucunda ortaya çıkan alanda 2 adet güvenlik kulübesi, komşu ilçelere ulaşım sağlayan sarı dolmuş hatları durakları, durak görevlileri alanıı, su perdesi, süs havuzu, çiçeklikler ve su küresi bulunuyor. Çekmeköylüler için hazırlanan bu meydanın 1200 metre karesi sert zemin olup kalan 300 metre karesi ise yeşil alan olarak tasarlandı.


Açılış töreninde katılımcılara seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Biz bugün yağmura rağmen açılışımızı gerçekleştirmek istedik. Hizmetlerimizin aksamadan devam etmesi bizim için son derece önemli. Çekmeköyümüz İstanbul’un ciğerleri konumunda. Doğa Park’ın içi, yeşili ve havası çok güzel, gelen bir daha gelmek istiyor. Biz bu çalışmayı yaparken istedik ki, girişindeki alanı da aynı güzellikte olsun,  insanlarımız içeri girmeden nasıl bir yere geldiklerini anlasınlar. Ve çok şükür ki bunu yaptık ve bu alanı sizin hizmetinize açmanın gururunu yaşıyoruz. Çekmeköyümüz için yeni yeşil alan ve park projelerimiz var. Çavuşbaşı Caddesi’nde böyle bir alan için imzaları attık, yakın zamanda inşallah çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmada emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum,” dedi.


Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız “ Yeşiliyle doğasıyla İstanbul’un en güzel ilçelerinden olan Çekmeköy her gün daha da gelişiyor daha da güzelleşiyor. Ben bu alanı yapıp halkımızın  hizmetine sunan  başta Belediye Başkanımız olmak üzere yapımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Program sonunda İstanbul Taksi Dolmuş Dernekleri Başkanı Mehmet Ayvaz alanda dolmuş durakları ve kabinlere yapılan düzenleme için Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım’a teşekkür plaketi verdi.



Çekmeköy Belediyesi



 


Geri Dön