28 / 08 / 2024

Çekmeköy Engelsiz Okul'un inşaatı tam gaz!

Çekmeköy Engelsiz Okul'un inşaatı tam gaz!

Çekmeköy Belediyesi ve hayırsever iş adamlarının desteğiyle hayata geçirilen özel donanımlı okulun inşaatı tamamlanıyor.



 

Çekmeköy Belediyesi hayırsever iş adamlarının desteğiyle engelli çocukların eğitim görmeleri için özel donanımlı bir okul inşa ediyor. Çekmeköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mülkiyeti Çekmeköy Belediyesine ait olan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen 5 bin 561 metrekarelik alanda 3 kat üzerine kurulacak okulda; 16 derslik, havuz, beden eğitimi sınıfları, resim ve müzik atölyeleri için sınıflar, yemekhane, mutfak, soğuk hava deposu yer alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmete açılacak okulda; zihinsel engelli çocukların sosyal yaşamını güçlendirmek için spor, resim, müzik etkinlikleri yapılırken; çocukların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla ev eşyaları ve mutfak eşyalarının kullanımları da eğitimlerinin bir parçası olacak.

ONBO Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yapım masraflarını üstlenerek bağışçı olduğu okulun; Perihan-Osman Nuri Boyacıoğlu adıyla hizmete açılması planlanıyor.

 


Geri Dön