09 / 05 / 2024

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sene üç açılış yapacaklarının altını çizdi ve bu hatlardan Dudullu-Bostancı Metro Hattı ile Rumeli Hisarı-Aşiyan Füniküler Hattı'nın tamamen, Kabataş-Mecidiyeköy Hattı'nın ise kısmen açılacağına dikkat çekti. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak? 

Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının durdurulmadığını da belirten Ekrem İmamoğlu, yüzde 15’in altında ilerleme olduğu için müteahhitlerin sözleşmeyi tek taraflı feshettiğine, feshedilen hatlardan birinin yeniden ihaleye çıkma izninin geldiğine, diğer hat için ise beklediklerine vurgu yaptı. 

Beylikdüzü metrosu konusunda Bakanlıktan onay çıktığını dile getiren Ekrem İmamoğlu, yürümesi gereken işlemler olduğunun ve onları da takip ettiklerinin altını çizdi.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak? 

Sultanbeylilerin projeyi merak ettiğine vurgu yapan İmamoğlu, konuyla ilgili "Finansman ve borçlanma sürecini iyi yöneterek projeye başladık. Devamıyla ilgili de çok sağlam hazırlıklarımız var. Hızlıca tamamına erdirmek ve Sultanbeyli'ye bir an önce İstanbul'un her merkezine ulaşabilecek raylı sistem bağlantısını sağlamak istiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Metro hattının detaylarına ilişkin bilgi paylaşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ise "Hattımızın açılışını ilk etapta 6 ay kadar geriye aldık. Hatlarımızı optimize etmeye çalışıyoruz. İlk etabımızı 2023'ün ikinci yarısında açacağız. İkinci etabımız ise 2024'ün sonuna kadar yani Sultanbeyli'ye kadar olan bölüm için çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulunarak konuşmasını sonlandırdı. 

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı için düğmeye basıldı! İstanbullulara müjde!

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

İki yeni otoyol için düğmeye basıldı! Bu illerde yaşayanlara müjde!


Geri Dön