29 / 04 / 2024

çekmeköy'e çevreye duyarlı belediye binası yapılıyor!

çekmeköy'e çevreye duyarlı belediye binası yapılıyor!

çekmeköy'de, 'çevre dostu' belediye binası yapılıyor. Yeni bina güneş enerjisinden faydalanarak kendi elektriğini kendi üretecek...



çEKMEKÖY, Taşdelen, Alemdağ ve Ömerli beldelerinin birleşmesiyle oluşan çekmeköy'de değişim rüzgarları esiyor. Ünlü inşaat firmalarının birbiri ardına lüks siteler ve konutlar inşa ettiği ilçenin görünümü ve sosyal yapısı değişiyor. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ilçenin alt ve üst yapı sorunlarını çözmek için kolları sıvadıklarını belirtirken, sosyal ve kültürel yapıyı yükseltecek etkinlik alanlarına da ağırlık vereceklerini söyledi.

'çEVRE DOSTU'BELEDİYE BİNASI
Seçim öncesinde açıkladıkları projeleri tek tek hayata geçireceklerini söyleyen Poyraz, ilk olarak hizmetleri karşılayacak büyük bir belediye binası kuracaklarını kaydetti. Poyraz, 'Belediyemiz şu anda 4 ayrı binada faaliyet gösteriyor. Bu durum hizmetlerin hızlı bir şekilde yürümesini güçleştiriyor. İlk iş, belediyemizi tek çatı altında toplayacağız. şžile Otobanı'nın kenarında, son teknolojinin kullanılacağı modern bir bina yapıyoruz. Zümrüt gibi ormanlara sahip ilçemize yakışan 'çevre dostu' bir bina olacak' dedi.

ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK
Binanın kendi elektrik enerjisini üreteceğini anlatan Poyraz, 'Binanın bütün cepheleri, özel sistem sayesinde güneş enerjisini depolayacak ve elektriğe dönüştürecek. Bu enerjiyi binada kullanacağız. Ayrıca binamızın bahçesinde sarnıçlar olacak. Yıl boyunca yağan yağmur suları burada birikecek. Bahçeyi, burada biriken sularla sulayacağız' diye konuştu.
Sabah Metropol


Geri Dön