02 / 05 / 2024

Celalettin Lekesiz: Metal ve Çeliği iyi kullanan daha hızlı gelişti!

Celalettin Lekesiz: Metal ve Çeliği iyi kullanan daha hızlı gelişti!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Türkiye Demir-Çelik Üreticileri Derneği 'nin birlikte düzenlediği Demir-Çelik Zirvesi, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in katılımıyla İskenderun Anemon Otel'de gerçekleştirildi.




"Bölgemizde Demir Çelik Sektörünün Geleceğini Belirliyoruz" başlığıyla düzenlenen konferansta konuşan Vali Lekesiz, toplantının bölgemiz için önemine değinerek toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Uçak, gemi, ev eşyası, otomobil yapımında ve daha pek çok alanda kullanılan çeliğin bireysel ve toplumsal hayatımızdaki önemine değinen Vali Lekesiz, dünyada metal ve çeliği kullanmasını bilen toplumların daha hızlı bir gelişim gösterdiğine vurgu yaptı. 


Dünyada her alanda olduğu gibi çelik üretiminde de büyük bir rekabet yaşandığını kaydeden Lekesiz, "Bu konuda bir numaralı üretici Çin, ikinci Japonya. Ülkemiz ise 8.sırada. 


Türkiye'nin dünya çelik üretiminde 8 .sırada olmasına özelde İskenderun ilçemizin genelde Osmaniye'yi de dahil ederek bölgemizin çok büyük katkısı var. İlimizde, bölgemizde Türkiye'nin toplam ham çelik üretiminin yaklaşık yüzde 36'sı, yassı çeliğin ise yaklaşık yüzde 50'si üretiliyor. Bölgemizin yassı çelik üretim kapasitesi yaklaşık 6.7 milyon tona çıktı. Bu da yılda ortalama 5 milyar dolarlık paranın dışarıya gitmemesi demek." şeklinde konuştu. 


Anayurt


Geri Dön