19 / 05 / 2024

Bölgemizde Demir Çelik Sektörünün Geleceğini Belirliyoruz konferansı

Bölgemizde Demir Çelik Sektörünün Geleceğini Belirliyoruz konferansı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Türkiye Demir-Çelik Üreticileri Derneği 'nin birlikte düzenlediği Demir-Çelik Zirvesi, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in katılımıyla İskenderun Anemon Otel'de gerçekleştirildi.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Zana Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Otomotiv Temizlik Malzemeleri Gıda İth.İhr.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Zana Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Otomotiv Temizlik Malzemeleri Gıda İth.İhr.San.Tic.Ltd.Şti. Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Safkan Zana Özdemir tarafından kuruldu.

DÇT Demir Çelik'in iflasında hile iddiası! 

Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan DÇT Demir Çelik A.Ş şu anda iflas masasında. Tasfiye sürecinin devam ettiği fabrika için hazırlanan raporda ‘Hileli iflas' suçu işlendiği bilgileri yer aldı. 

Anruz Demir Çelik Yedek Parça Ambalaj Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anruz Demir Çelik Yedek Parça Ambalaj Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Anruz tarafından kuruldu.

Asyapı Demir Çelik İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Asyapı Demir Çelik İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Topci tarafından kuruldu.

Zübeyr Yiğit Demir Çelik Yapı Malzemeleri Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zübeyr Yiğit Demir Çelik Yapı Malzemeleri Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zübeyr Yiğit tarafından kuruldu.

Esem Demir Çelik ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Esem Demir Çelik ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Büyükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Emirhan Yegen tarafından kuruldu. 

Avam Demir Çelik Gıda İnşaat Petrol Temizlik Yemek Taş.İth.İhr.Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avam Demir Çelik Gıda İnşaat Petrol Temizlik Yemek Taş.İth.İhr.Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tarık Özer tarafından kuruldu. 

Fazilet Hırdavat Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fazilet Hırdavat Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Soğanlık'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Ateş tarafından kuruldu. 

Ebatlı İnşaat Demir Çelik Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ebatlı İnşaat Demir Çelik Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Uyanık tarafından kuruldu.

Demir-çelik ithalatına ek mali yükümlülük getirilmesine ilişkin karar!

Cumhurbaşkanlığı'nın Demir-Çelik Ürünleri İthalatında Geçici Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar ile demir-çelik ithalatına ek mali yükümlülük getirildi..

Demir-çelik ithalatına yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi!

Demir - çelik ithalatına geçici korunma önlemi alındı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararla 200 gün süreyle yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi...

Artaş Demir Çelik Grup İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artaş Demir Çelik Grup İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Arat tarafından kuruldu. 

Bölgemizde Demir Çelik Sektörünün Geleceğini Belirliyoruz konferansı Haberi

Bölgemizde Demir Çelik Sektörünün Geleceğini Belirliyoruz konferansı


"Bölgemizde Demir Çelik Sektörünün Geleceğini Belirliyoruz" başlığıyla düzenlenen konferansta konuşan Vali Lekesiz, toplantının bölgemiz için önemine değinerek toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Uçak, gemi, ev eşyası, otomobil yapımında ve daha pek çok alanda kullanılan çeliğin bireysel ve toplumsal hayatımızdaki önemine değinen Vali Lekesiz, dünyada metal ve çeliği kullanmasını bilen toplumların daha hızlı bir gelişim gösterdiğine vurgu yaptı. 


Dünyada her alanda olduğu gibi çelik üretiminde de büyük bir rekabet yaşandığını kaydeden Lekesiz, "Bu konuda bir numaralı üretici Çin, ikinci Japonya. Ülkemiz ise 8.sırada. 


Türkiye'nin dünya çelik üretiminde 8 .sırada olmasına özelde İskenderun ilçemizin genelde Osmaniye'yi de dahil ederek bölgemizin çok büyük katkısı var. İlimizde, bölgemizde Türkiye'nin toplam ham çelik üretiminin yaklaşık yüzde 36'sı, yassı çeliğin ise yaklaşık yüzde 50'si...