28 / 04 / 2024

Cemal Canpolat: Bahçeşehir Gölet için mücadelemizi sürdüreceğiz!

Cemal Canpolat: Bahçeşehir Gölet için mücadelemizi sürdüreceğiz!

Bahçeşehir Gölet’e kafe, restoran ve barların da bulunduğu 107 adet ticari ünite yapılması için çalışma başlatılmıştı, olaya tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat "Bahçeşehir Göleti'nin takipçisiyiz" dedi.




Bahçeşehirlilerin nefes aldığı alanlardan biri olan Bahçeşehir Gölet’in 26 bin metrekarelik alanına kafe, restoran ve barların da bulunduğu 107 adet ticari ünite yapılması için çalışma başlatılmıştı.


CHP'li meclis üyeleri ve Bahçeşehirliler Derneği'nin (BADER) açtığı dava sonucunda Danıştay, proje için yürütmeyi durdurma kararı verdi, kararla birlikte Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a verilen satış yetkisi de iptal edildi.


‘TAZMİNAT HAKKI VAR'

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili CHP'li Ertuğrul Gülsever dün Danıştay tarafından durdurma kararına çıkmasına rağmen inşaatın devam ettiği Bahçeşehir Gölet'i inceledi. Temel kazıları tamamlanmış, 3-4 yapının yükselmeye başladığı inşaat alanında konuşan Canpolat, “İnsanlar, ‘yeşil alan var' diye bu bölgede konut aldı. Bahçeşehir'de oturan herkesin tazminat davası açma hakkı vardır” dedi. Canpolat, “Şimdiye kadar olayın takipçisi olduk. Bundan sonra da usulsüzlüklerin karşısında durarak doğayı koruyacağız. Bölgedeki rantın hangi boyuta ulaştığını görebiliyoruz. Yeşili, doğayı parselleyenlere karşı hukuk mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğiz” diye konuştu.



Bora Erdin/Sözcü


Geri Dön