15 / 05 / 2024

Cemil Tugay'dan İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Cemil Tugay'dan İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Başkan seçilmesiyle beraber üstlendikleri sorumluluklara dikkat çeken ve hedeflerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'de hızlı bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını söyledi.



Merakla beklenen 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlerinde CHP'den  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve ipi göğüsleyerek başkan seçilen Cemil Tugay, seçim süreci ve hedefleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamasında İzmir'in örnek kent olacağını dile getiren Cemil Tugay, ayrıca şehirde hızlı bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını da dile getirdi.

‘DAHA ATAK ŞEHİR’ 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay açıklamasında İzmir’i yerel demokrasinin çok daha gelişmiş olduğu bir şehir haline getirmeyi hedeflerken aynı zamanda kalkınma açısından da yerel yönetimlerin güç vermesiyle biraz daha atak yapmış bir şehir haline dönüştürmeyi hayal ettiğini dile getirdi.

Açıklamasında bir yandan sahip olduğumuz kültürel mirası da zenginleştirerek, üstü örtülmüş olanları açığa çıkararak diğer yandan da hem yaşayanların günlük yaşamlarında hissettiği kültür sanat yoğunluğunu artırmayı yerli ve yabancı turistler için daha çekici bir yer haline getirmeyi düşündüğünü dile getiren Tugay, bunların zaten İzmir’in var olan üstün özellikleri olduğunu kaydetti. Tugay açıklamasında "Fakat diğer yandan çalışarak bu kimlik özelliklerini daha da belirgin hale getirebiliriz diye bir düşüncem var." dedi.

‘HIZLI BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kampanya boyunca söylediği gibi hızlı bir şekilde müdahale edeceği işler olduğunu dile getirdi. Tugay açıklamasında şunları söyledi: Bunları ilk 6 ayda yapılacaklar şeklinde sıralamıştım. Daha sonrası için de daha büyük ölçekli planlamalar, master planların çerçevesinde hayata geçireceğimiz yatırımlar var. Önceliklerimiz tabii ki sıkıntıların daha yoğun yaşandığı bölgelere temas etmek olacak. Sonraki adımı da sürmekte olan ya da şu anda yapımı durmuş olan projelerin tamamlanması ve yarım olarak bir şey bırakılmaması üzerine oturtuyorum. 3. bölümünü de yaptığımız master plan büyük ölçekli çalışmalar dahilinde daha orta ve uzun vadeli gerçekleştireceğimiz işlerle ilgili olarak yine ifade edebilirim. Şehir içerisindeki toplu taşıma, trafik, toplu ulaşımla ilgili yapılması gereken çalışmalar, yatırımlar, işte körfezin temizliği, genel olarak altyapıyla ilgili sorunların düzeltilmesi, bunun dışında halihazırda eksiğimiz olan işleri tamamlamayı hedefleyeceğiz. Bir de tabii şehrimizin önemli bir sorunu bozuk zeminli alanlarda depremden korunmak için yapacağımız kentsel dönüşüm çalışması. Fakat aynı zamanda plansız bazı semtlerimiz, mahallelerimiz var. Bunlarda da yapılacak bir planlamayla beraber hızlı bir kentsel dönüşüm çalışmasını gerçekleştirmek.

 

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Türkiye'de satılan en pahalı 10 otomobil markası!

Konut mu, mevduat mı, altın mı? Yatırımcılar dikkat! 


Geri Dön