30 / 04 / 2024

Cengiz Holding'e satılan Fethipaşa Korusu TBMM gündeminde!

Cengiz Holding'e satılan Fethipaşa Korusu TBMM gündeminde!

İstanbul Onursal Adıgüzel, TBMM toplantısında Cengiz Holding'e satılan Üsküdar'daki Fethipaşa Korusu'na değindi. Korudaki onlarca ağacın kesildiğine dikkat çeken Adıgüzel Hükûmet yetkililerine seslendi..



Cengiz Holding e satılan Fethipaşa Korusu TBMM gündeminde!


İstanbul Onursal Adıgüzel, TBMM toplantısında Cengiz Holding'e satılan Üsküdar'daki Fethipaşa Korusu'na değindi. Korudaki onlarca ağacın kesildiğine dikkat çeken Adıgüzel Hükûmet yetkililerine seslendi.


Öncelikle "İstanbul'un doğası, tarihi, kültürel mirası talan ekonomisine teslim. Hepinizin bildiği üzere, zehir saçan Kurbağalıdere'nin yıllardır süren ıslah çalışmaları tamamlanamamışken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 12 katlı otel yapılmasına onay verdi. Tüm uyarılara ve itirazlara rağmen dere yatağı gibi riskli bir zemine otel inşaatı izni veren Bakanlığın nasıl böyle bir karara imza attığı ise meçhul." diyen Adıgüzel şu şekilde devam etti:


"Öte yandan, dört yüz elli yıllık Atik Valide Külliyesi'ndeki inşaat rezaleti sürerken Üsküdar'daki başka bir tarihî ve doğal mirasımızın AKP'nin rant ekonomisine kurban edildiğini öğrendik. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ve son dönemdeki Panama belgelerinde adı geçen, Cengiz Holding'e satılan Üsküdar'daki Fethipaşa Korusu'nda onlarca ağacın kesildiği ortaya çıktı.


Ben buradan Hükûmet yetkililerine ve vicdanlı bürokratlara sesleniyorum: Kuruyan derelere, kesilen ağaçlara ve yok edilen yaşam alanlarımıza ses verin." 





Geri Dön