29 / 04 / 2024

Cengiz Nizam: Kızılay'ın eski binalarını yıkıyoruz!

Cengiz Nizam: Kızılay'ın eski binalarını yıkıyoruz!

Antalya Kızılay Şube Başkanı Cengiz Nizam, "Antalya'da eski yapılara baktığımızda yaşanılacak depremde oluşacak felaketi tahmin bile etmek istemiyorum. Kızılay olarak kurumumuza ait eski binaları yıkarak depreme dayanıklı binalar yapıyoruz...




Kızılay'ın lojistik depo sorununu çözecek proje Döşemealtı Belediyesi'nin İmar Komisyonu'nda bekletiliyor. Planın imar komisyonundan geçmesi halinde Antalya, Kızılay'ın en büyük lojistik deposu olacak...



Kızılay olarak Antalya'da en büyük sorunlarının lojistik depo alanı olduğunu söyleyen Antalya Kızılay Şube Başkanı Cengiz Nizam, "AFAD Döşemealtı'nda bizlere 93 dönümlük bir alan tahsil etti. Bu alan üzerinde Bölgede en büyük afet koordinasyon merkezi ve Kızılay'ın lojistik merkezi bulunacak. Bu projenin beş birlik planı yapıldı. Şuanda plan Döşemealtı Belediyesi İmar Komisyonunda bekletiliyor. Planın imar komisyonundan geçmesi halinde Antalya, Kızılay'ın en büyük lojistik deposu olacak" diye konuştu. 


Ya sevineceğiz ya üzüleceğiz 


Lojistik depolarının yetersiz olduğunu söyleyen Nizam, "Bu Konuda çok eleştiri aldık ancak sorun bizlerden kaynaklanmıyordu. Antalya gibi büyük bir şehir lojistiğini Manisa'da alıyor. Şuan top Döşemealtı Belediyesinde. Orda çıkacak cevap ya bizleri sevindirip gururlandıracak ya da Antalya'yı başka şehirlere muhtaç edecek" dedi. Bir şehrin alt yapısını oluşturacaklarını belirten Nizam, "projemizde çok sayıda lojistik depolar, afet durumunda barınma merkezleri, eğitim alanları, gibi çok önemli projeler yer alacak. Orda bir şehrin alt yapısını kuracağız, elektriğinde telefonuna, kanalizasyon her şeyi olacak. Ani bir afet durumunda hiç kimse en ufak bir sıkıntı yaşamayacak şekilde dizayn edeceğiz" dedi. 


Eski binalarımızı yıkıyoruz 


Birçok yapının depreme dayanıklı olmadığını söyleyen Nizam, "Antalya'da eski yapılara baktığımızda yaşanılacak depremde oluşacak felaketi tahmin bile etmek istemiyorum. Daha geçen günde Manavgat açıklarında 80 km derinliğinde oluşan 5 şiddetindeki deprem bizlere eski yapıları hatırlatırdı. Bizlerde Kızılay olarak kurumumuza ait eski binaları yıkarak depreme dayanıklı binalar yapmaya itti. Bunun ilk adımını Antalya'da attık. Diğer alanda kız yurdu projemiz var, 7gün 24 saat hizmet verecek bir aş evi projemiz var, valilik ve kaymakamlıklara ortaklaşa yürüttüğümüz vatandaşı bilinçlendirme projemiz var ve devam ediyor. Kızılay öğretmenler ve imamlarla yurdun her yerinde olacak" diye konuştu. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön