28 / 04 / 2024

Cengiz Sandıklı: Hedefimiz üniversite ve sağlık kenti kurmak!

Cengiz Sandıklı: Hedefimiz üniversite ve sağlık kenti kurmak!

AK Parti Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Dr. Cengiz Sandıklı, çevresi ve havası güvende olan sağlıklı bir Güzelbahçe için yola çıktıklarını söyledi. Hedefimiz üniversite ve sağlık kenti kurmak...



AK Parti Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Dr. Cengiz Sandıklı, çevresi ve havası güvende olan sağlıklı bir Güzelbahçe için yola çıktıklarını söyledi. 2003-2013 yıllarında Urla Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Dr. Cengiz Sandıklı, projelerinin başında sağlık turizmine yönelik geniş kapsamlı yatırımlar geldiğini belirtti. Sandıklı, projelerini Yeni Asır'a anlattı. 

İhmal edildi Güzelbahçe'nin şu ana kadar ihmal edildiğini belirten Sandıklı, "Özellikle doktor olmam dolayısıyla projelerimin başında sağlık yatırımları yer alıyor. Bu konuda kısa adı "SÜT" olan sağlık, üniversite ve TOKÎ yani modern kentsel dönüşümle ilgili üçlü bir projemiz var. Güzelbahçe'de belediyeye ait yıllarda 16 dönümlük bir hastane arazisi var burayı Sağlık Bakanlığı'na devrederek büyük bir hastane yapacağız. Biz sadece Güzelbahçe'ye değil İzmir'e ve Ege Bölgesi'ne aynı zamanda sağlık turizmi açısmdan da hitap eden yurtdışından da hasta çekebilecek olan büyük ve tam teşekküllü bir hastane projesi hedefliyoruz. Yine bu hastanenin yam sıra otelcilik hizmeti veren tatil diyaliz merkezi projemiz var. Bu konuyu bakanlığımıza da ilettik. Her türlü desteği vereceklerini söylediler" dedi. 


Projeler hazır Hastaneden sonra üniversite projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sandıklı şöyle konuştu: "Benim düşüncem Güzelbahçe admı markalaşürmak. Güzelbahçe adıyla yeni bir üniversite. Hastane konusunda olduğu gibi üniversite konusunda da Güzelbahçe adı kullanılarak anılması marka hale getirilmesi bu bizim Kentsel dönüşümde doğal yapı korunacak 


Güzelbahçe'de hayata geçirmeyi planladıkları kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak Sandıklı şunları söyledi: "Malesef bizim şu anda sağlıklı kent hayatını sürdürebilecek yerlerimiz yok. Biz Güzelbahçe'de doğal yapısını bozmadan, çok katlı olmayan, doğal hayatı koruyan ve mimari özelliği olan binalarla donanmış bir kentsel dönüşümden yanayız" diye konuştu. 

için çok önemli." Projeler gerçekleştiğinde 2 bin 500 kişilik istihdam imkam oluşacağının altını çizen Sandıklı, "Üniversite de, hastaneler de, oteller de hepsi bü* istihdam alanı. Kurulacak tesislerde 2 bin 500 kişiye kadar istihdam alam oluşturacak" diye konuştu. 


Yeni Asır 


Geri Dön