07 / 05 / 2024

Cenk Eren yeni mekanlar açacak!

Cenk Eren yeni mekanlar açacak!

Yıllardır şarkıcı kimliğiyle tanıdığımız Cenk Eren geçtiğimiz yıl işletmeciliğe de soyundu ve Etiler’de açtığı My Pavyon adlı mekanla bu işi de çok iyi kıvırdığını dosta düşmana kanıtladı



Yıllardır şarkıcı kimliğiyle tanıdığımız Cenk Eren geçtiğimiz yıl işletmeciliğe de soyundu ve Etiler’de açtığı My Pavyon adlı mekanla bu işi de çok iyi kıvırdığını dosta düşmana kanıtladı. My Pavyon’u yaz aylarında Bodrum’a da taşıyan ve orada da tüm masaları doldurmayı başaran, Harbiye’de Piyasa adında bir mekanı daha bulunan Eren, yeni sezonda yeni sürprizlerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ünlü şarkıcıyla yeni projelerini konuştuk...

Hummalı bir hazırlık içindesiniz gördüğüm kadarıyla. Ne için bunlar

My Pavyon açılıyor. Bu seneki sloganımız da ‘Nerede kalmıştık’ Geçen yıl Pavyon’a gelenler çok güzel şeyler yaşattılar bana. Bu yıl, geçen yıldan da eğlenceli olacak.


Ne fark edecek

Pavyon’un içinde bu sene haftada bir gün ‘My Sulukule’ olacak. Roman gecesi yaşatacağız müşterilerimize. Başka bir kulübüm daha var Harbiye’de; Piyasa. Orayı da geçen yıl açmıştım. Orada sadece Türkçe müzik çalınıyor, canlı müzik performansı yok. Ama oraya bu sene mönü koyduk. Rezervasyon için önceden aranırsa, mönüyü mutfağa girip ben hazırlayacağım.

İki mekan, sahne, şimdi bir de mutfak... Bu kadar çok işe nasıl yetişeceksiniz Bedeniniz ne diyor buna

Şimdilik çok dinlemiyorum bedenimi. Dinlersem bir şeyler söyleyecek bana ama dediğim gibi şimdilik kulak arkası ediyorum.

Kendinize vakit ayırıyorsunuzdur umarım...

Ayırıyorum. Ben dekorasyon işini de çok severim. Çok sevdiğim bir arkadaşım ev aldı, onun evini dekore ediyorum şimdi.

İZZET ÇAPA İLE RAKİP OLAMAYIZ

Siz uzun süre ikili olarak sahneye çıktınız. Bir gün yeniden ikili olarak sahneye çıkabilir misiniz

Konsept bir gece olursa...

Eski partneriniz Nükhet Duru gelse ve sizinle sahneye çıkmak istese...

Gelmez, gelmezse de iyi olur.

İstanbul gece hayatı deyince akla ilk gelen isimlerden biri İzzet Çapa. Siz şimdi ona rakip mi oluyorsunuz

Yok, olmayız. Herkes kendi mekanında en iyisini yapıyor. Hem rakip olmamız için İzzet’in de benim gibi sahneye çıkıp şarkı söylemesi lazım (gülüyor).

Ne bu, “Ben her şeyi yaparım” hırsı mı

(Gülüyor) Yok, hırs değil. Çok sevdiğim bir arkadaşım; benim zevkime, dekorasyon bilgime çok güveniyor, rica etti, ben de “Tamam” dedim. Ben kimseyi kıramam, kimseye “Hayır” diyemem kolay kolay. Haftanın bir gününü kendime ayırıyorum, pazar günleri benim oluyor, o da bana yetiyor.

Adınızın önüne ne yazmak gerekiyor; şarkıcı mı, işletmeci mi, dekoratör mü, aşçı mı Hangisi birinci geliyor

Başta şarkıcıyım tabii. Şarkıcı, işletmeci, aşçı, dekoratör; sıralama bu.

Uzun yıllar sadece şarkıcı Cenk Eren vardı. Ne oldu da her alanda karşımıza çıkmaya başladınız, diğer özelliklerinizi saklıyor muydunuz yoksa

(Gülüyor) Saklamıyordum tabii ki ama ortaya çıkarmanın zamanı gelmemişti. Bir başlayınca da üst üste geldi. Pavyon’la işletmeciliğe başlayınca Piyasa devreye girdi. Sonra baktım ki yapabiliyorum bu işi. Yemek yapmayı çok seviyordum zaten, Piyasa’da da yemek yapayım dedim. Zaten şarkıcıyım. Piyasa’da da ara sıra ben geçeyim kabine, ben çalayım dedim. Tüm evlerimi kendim yapmışımdır, My Pavyon’un dekorasyonunu da ben yaptım.

Dekoratörlükten para kazanmayı düşünüyor musunuz

Birisi bulmuş beni, “Profesyonel olarak çalışabilir miyiz” diyor. Ama bu işi çok profesyonel anlamda yapmak istemiyorum. O benim çok keyif aldığım bir iş. Belki bir süre sonra profesyonel anlamda yapabilirim ama şimdi değil. Bu arada bir de Kurtuluş civarında Batakhane adında bir mekan daha açmaya hazırlanıyorum ama onun detayları şimdilik bende saklı kalsın.

BABAM ÖLÜNCE DEĞİŞTİM

Nasıl ayakta kalıyorsunuz

Vitamin alıyorum, sağlıklı besleniyorum. Hayatı seviyorum ben. 1.5 yıldır acayip enerjik bir adam oldum, önceden çok miskindim. Bütün gün yatan bir adamdım, akşam programımı yapar, gelir, dizilerimi seyrederdim. Bir buçuk senedir ise neredeyse her yere koşarak gideceğim. Öyle bir enerjik durum...

Ne oldu da geldi bu enerji

Babamı geçen yıl kaybettim. Onun sekiz-dokuz aylık ağır bir hastalık süreci vardı, çok ağır şeyler yaşadık. O zaman, “Hayatı çok ıskalamamak lazım” dedim. Benim hiç aklıma gelmezdi babamın öyle yataklara düşeceği. Bir anda “Daha çok sarıl hayata, hayatın içinde daha çok yaşa” dedim kendime.

Yaşınız kaç

Çok fena konular onlar, sevmiyorum artık yaş konusunu konuşmayı, hissettiğim yaştayım.

Kaç hissediyorsunuz

30’larımda hissediyorum. Bir de ben siyaseti, politikayı çok seviyorum. Bu yönümü bilen bir gazete haftada bir gün siyasilerle röportaj yapmamı istedi. Ama daha kesin karar veremedim.


Aşk hayatınız nasıl gidiyor

İyi gidiyor.

Nasıl fırsat buluyorsunuz peki

Her şeye aşık olarak.

Bir birlikteliğiniz var mı

Şu an yalnızım ama ben aşkı, beraberliği seven bir insanım. Şu sıralar yok ama gözüm dört dönüyor. Bir şey hissediyorum, şu sıra gelecek sanki, bir yerden çıkacak gibi geliyor.

Sadıka Sabancı ile yaşadığınız ilişkiden pişman mısınız

Yo, niye pişman olayım. Pişman olmamı gerektirecek bir şey yok ki.


My Pavyon geçen yıl çok başarılı oldu, hatta yazın Bodrum’da da açtınız. İşin sırrı ne

Yılların birikimi... En önemlisi de ben eğlendim, ben eğlenince gelen insanlar da eğlendi. Ayrıca insanların uygun fiyata eğlenebileceği bir yer olması da çok önemli bir etken. Eğlencenin erken saatte başlaması da... Tabii ki ortaklarım Ali Sayar ve Sabi Totah’ın da büyük etkisi var.

Türk halkının pavyon merakı var mı sizce

Var tabii. Bir de kadınlar “Biz pavyon kapatmak istiyoruz” deyip mekanı bir gece doğum günü, bekarlığa veda partisi veya sırf eğlenmek için falan kapatıyorlar. Orijinal pavyonlarda olan ama bizde olmayan tek şey, konsomatris dediğimiz kadınlar... Onun dışında her şey orijinal pavyon havasında. Kadınlar da yıllarca kocaları gitmiş, kendileri gidememişler ya; “Neymiş burası” diye geliyorlar. bir de “Adam evde uyuyor, ben pavyona geldim” diyorlar.

Konsomatris olmadığını görünce hayal kırıklığına uğrayan erkekler oluyor mu

Bilerek geliyorlar. Karısının yanında konsomatris kadın alacak erkek daha anasından doğmamıştır.

Erkek erkeğe geliyorlardır...

Erkek erkeğe almıyoruz biz, sırf kadınları yalnız alırız.

Kavalyesiz girilir ama damsız girilmez diyorsunuz...

Kadınların çok rahat eğlenebilecekleri bir yer olsun istemişsiniz, değil mi İnsan eğlenirken rahat etmeli. My Pavyon’da gerçekten eğleniyorsun. Diğer çoğu yerde erkeksen kadın tavlamaya, kadınsan erkek tavlamaya gitme durumları var.


Sahne aldığınız yerin aynı zamanda patronusunuz da. Ne değişiyor bu durumda

Eskiden sırf şarkıcı gözüyle bakıyordum her şeye. Yani “Tamam burası dolmuş, bu kadar para alırım” diyordum. Şimdi işletmeci gözüyle de baktığım için şarkıcı Cenk Eren’in ne istediğini biliyorum. Bu büyük artı oldu.

Mesela sahnedeyken masalara yapılan servisi takip ediyor musunuz

Ediyorum tabii. Geçen kış, tam şarkı söylerken bir konuğumuzun yemeğini yerken birden yüzünü ekşittiğini gördüm. Hemen mikrofonu bırakıp yanına gittim ve “Ne oldu hanımefendi” dedim. “Biraz limonu mu fazla acaba bunun” dedi. “Bir saniye” dedim. Orkestra çalıyordu, ben çıktım, mutfağa gittim, aşçıyla konuştum ve hemen konuğumuza başka tabak gönderttim. Sonra da şarkıya devam ettim.

BURASI OLİMPİYA DEĞİL Kİ!

Bu arada sahne konsantrasyonunuz bozulmuyor mu

Biz beraber konsantre oluyoruz seyirciyle. O mutlu olursa ben de sahnede mutlu oluyorum. Olimpiya’da konser vermiyorum ki! Orada eğleniyoruz hep beraber. Ayrıca sıyırmamak lazım, yani konsantrasyonum bozulsa da bir şey olmaz, baştan alır söylerim şarkıyı.

Patron Cenk Eren nasıl biriymiş

Sinirli, aceleci, tahammülsüz, hemen, her şey eksiksiz olsun istiyor, detaycı. Personelle bazen hır gür çıkıyor ama çok uzun sürmüyor. Hemen gönül almasını biliyorum.

Peki patron Cenk Eren, şarkıcı Cenk Eren’e karşı nasıl

İyi para veriyor mu mesela (Gülüyor) Yok ya, nerdeee! En az şarkıcı Cenk Eren’e para veriyor. Şuraya para lazım, buraya para lazım derken ona pek bir şey kalmıyor.

İSTEYENE ÖZEL ‘CENK BEY’İN MÖNÜSÜ’

Piyasa’da mutfağa gireceksiniz... Aşçılık mı başladı

(Gülüyor) Evet, aşçılık da başladı. Garip garip şeyler yapıyorum. My Pavyon’la beraber şarkıcılığımın yanında işletmeciliğim de başladı, Piyasa’yla da gelişti. Şimdi bir de mutfağa giriyorum. Özellikle ‘Cenk Bey’in mönüsünü istiyoruz’ derlerse mutfağa girip kendim yapacağım, hatta serviste de olacağım.

Yemek yapmak nereden esti aklınıza

Yemek konusunda ünlüyümdür, iyi yemek yaparım. Piyasa’da gece 24.00’e kadar yemek olacak, sonra kulübe dönüyor. Orada bazı günler DJ’lik de yapacağım.

Bir de DJ’lik...

İyice bölünmüş durumdasınız. Nasıl yetişeceksiniz hepsine birden Seviyorum ben koşturmayı. Hepsine yetişirim rahatlıkla.
Sabah/EYLEM BİLGİÇ

 

 

 


Geri Dön