27 / 04 / 2024

Central Balat Bursa’nın en yüksek binası olacak!

Central Balat Bursa’nın en yüksek binası olacak!

Balat'ta 40 yıllık Taşyakan tecrübesiyle yükselen Central Balat, bir arada sunduğu iş, alışveriş ve yaşam alanı konseptleriyle Bursa'nın yeni simgesi olmaya geliyor.



Konumu, ulaşımı ve getiri potansiyeli itibarıyla, Bursa'nın en değerli projesi olarak tasarlanan Central Balat, şehrin en yüksek yapısı olma unvanını elinde bulunduruyor. Central Balat'ta; özenle dizayn edilmiş 426 konut, Bursa iş hayatına prestij katacak 60 ofis, 1.300 araçlık kapalı otopark ve 11.000 metrekare yeşil alan bulunuyor. Central Balat'ın 20.000 metrekare genişliğindeki AVM alanı giyimden kozmetiğe, teknolojiden yeme-içmeye, ev tekstilinden eğlenceye kadar en seçkin markaları Bursalılarla buluşturuyor. Central Balat, Bursa ekonomisine katacağı değerler ile de önem arz ediyor. 500 milyon TL'lik yatırım maliyeti ile hayata geçirilecek bu eşsiz projede, inşaatta görevlendirilmiş olan 600 kişinin yanı sıra toplamda 2500 kişilik istihdam sağlayacaktır. Proje, alışveriş merkezi ve ofislerin açılışı ile birlikte 850 kişilik ek istihdam yaratacaktır.


Sabah 




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Taşyakan İnşaat tarafından inşa edilen Central Balat, 149 metrelik boyuyla, Bursa'nın en yüksek yapısı olma unvanına sahip. 150 bin metrekare toplam inşaat alanı bulunan Central Balat'ta; 426 konut, 60 ofis, bin 300 araçlık kapalı otopark ve 11 bin metrekare yeşil alan yer alıyor. Projede 1+1,2+1,3+1,4+1 residence daireler, loft residencelar, A plus ofisler, private ofisler olmak üzere toplam 486 ünite var. Ofis, residence, AVM konseptiyle, BursalIları bir araya getiren tüm imkanları aynı noktada buluşturan Central Balat'ın, 20 bin metrekare genişliğindeki, AVM alanında giyimden kozmetiğe, teknolojiden yeme-içmeye, ev tekstilinden eğlenceye kadar en seçkin markaların bir araya getirilmesi hedefleniyor. 


Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Taşyakan, Balat'ın merkezinde yeni bir şehir ve eğlence merkezi inşa ettiklerini belirterek, teslimatlara 2019 yılının sonunda başlamayı hedeflediklerini söyledi. Bursa Çevre Yolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu'na 2 dakika mesafede bulunan Central Balat'ın merkezi konumu sayesinde ulaşımda büyük zaman avantajı sağladığının da altını çizen Taşyakan, "Aynı zamanda, İstanbul'a deniz yoluyla ulaşımın önemli noktalarından İDO Güzelyalı İskelesi'ne 10 dakika, BUDO Mudanya İskelesi'ne 15 dakika uzaklıkta yer alan Central Balat, yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren projesinin ana istasyonuna da çok yakın bir konumda bulunuyor" dedi. Central Balat'ın Bursa ekonomisine katacağı değerler ile de önem arz ettiğinin altını çizen Taşyakan, "500 milyon liralık yatırım maliyeti ile hayata geçirilecek bu eşsiz projede, inşaatta görevlendirilmiş olan 600 kişinin yanı sıra, toplamda 2 bin 500 kişilik istihdam sağlanacak. Proje, alışveriş merkezi ve ofislerin açılışı ile birlikte 850 kişilik ek istihdam yaratacak" ifadesini kullandı. 


Devam eden diğer projeleri hakkında bilgi veren Alpaslan Taşyakan, bu yıl biraz daha farklı projelere odaklandıklarını dile getirdi. 42 bin metrekarelik hastane inşatlarının bulunduğunu belirten Taşyakan, ayrıca İntam'ların projesini aldıklarını ve içinde konut, rezidans, Hilton Double Tree otelin de olduğu bir proje ürettiklerini bildirdi. İlerleyen süreçte 200 bin metrekarelik inşaat hacimleri olacağını ifade eden Alpaslan Taşyakan, 40 yıllık sektör tecrübesine sahip Taşyakan İnşaat'm, geçen yıl toplam 450 adet konut ürettiğini ve dolaylı olanlar da dahil toplamda 980 kişiye istihdam sağladığını sözlerine ekledi. 



Dünya


Geri Dön