14 / 05 / 2024

Cep telefonlarına ve bilgisayarlara ÖTV indirimi gelecek mi? AK Partili isim yanıtladı

Cep telefonlarına ve bilgisayarlara ÖTV indirimi gelecek mi? AK Partili isim yanıtladı

Milyonlarca insanın büyük bir merak ile beklediği ve AK Parti hükümetinin de yapmak için sinyallerini verdi teknolojideki ÖTV indirimi yine gündem konusu. Peki telefonlara ÖTV indirimi gelecek mi? AK Partili isim yanıtladı…



Geçtiğimiz günlerde Habertürk’e konuşan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, “Döviz kurundaki artışla fiyatların yükselmesi, sonrasında BDDK’nın yürürlüğe aldığı taksit kısıtlama kararı ile birlikte tüketicilerin cep telefonuna ulaşımı zorlaştı. 2018 senesinde taksit kısıtlama kararı alındığı zaman döviz kuru 4.75 seviyelerinde iken ürün fiyatları birçok modeli kapsıyordu. Günümüzde 18 seviyelerine gezen döviz kurlarında oluşan fiyatlar artık taksit ile cep telefonuna ulaşabilecek modelleri çok yüksek düzeyde kısıtladı. Bu durum vatandaşlarımızın ihtiyacı olan teknolojiye de ulaşabilmesinin önündeki en büyük engeldir” ifadelerini kullandı.

“3 SENEDE BİR ÖTV’SİZ CİHAZ ALMA HAKKI TANINMALI”

Üniversite öğrencilerine ÖTV’siz cihaz alma hakkı tanınması gerektiğine vurgu yapan Turnacı, “Geleceğimizin teminatı gençlerimize üç senede bir ÖTV’siz cihaz alma hakkı tanınmasını, gençlerimiz ve sektörümüz için istiyoruz. Pandemi sonrası ülkemiz ve dünyada oluşmuş olan ekonomik koşulları göz önüne aldığımızda ise en azından gençlere bu hakkı tanımamız gerektiğini düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

“TAKSİT KISITLAMASI ESNETİLMELİ”

Kişilerin teknolojiye ulaşmasının kolay hale gelmesi için taksit kısıtlamasının esnetilmesi gerektiğine dikkat çeken Turnacı, şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımız, özel olarak gençlerimiz taksit kısıtlaması ve yüksek vergiler sebebi ile tercih etmedikleri ve ihtiyaçlarını karşılamayan teknolojiyi almak zorunda kalıyorlar. Almış oldukları ürünler ihtiyaçlarını karşılamayınca, yeniden birçok şeyden tasarruf ederek tercih ettikleri ürünleri almak zorunda kalıyorlar veya kayıt dışına yönelmek mecburiyetinde kalmaktalar. Bu durum sonuç olarak cari açığa sebep olmaktadır. Bu sebep ile cep telefonunda uygulanan 5.000 lira taksit kısıtlamasının 15.000 lira olarak esnetilmesini talep ediyoruz. Bu şekilde her kesim taksitli cihaza ulaşacak, devletimizin kayıt dışılıktan doğan kayıpları bitecek. Kayıt dışının son bulması ile birlikte oluşan kaynak ile gençlerimize ÖTV indirimi gerçekleştirerek sektörümüz, vatandaşımız ve ülkemize katkı sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Cep telefonlarına ve bilgisayarlara ÖTV indirimi gelecek mi? AK Partili isim yanıtladı

Ticari kredide flaş gelişme! Faiz 12 puan düştü

Çok satan Samsung Galaxy A32’ye tam 2 bin lira indirim! Telefon alacaklar CarrefourSA’ya! 8 Ekim 2022 fiyat listesi

En ucuz fiyatıyla iPhone 12 A101’de! Hemen alın! 8 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön