03 / 05 / 2024

Cep telefonlarına büyük zam yolda!

Cep telefonlarına büyük zam yolda!

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için son dakika düzenlemesi yapıldı. Bu düzenlemeyle beraber cep telefonlarına 28 Mart tarihinden itibaren yüzde 20 zam gelecek.



Yüksek vergiler, artan döviz kuru ve enflasyon baskısı altında ezilen yurttaşların giriş seviyesi telefonları alması bile artık neredeyse imkansız duruma geldi. 

28 Mart 2023 tarihinden sonra neredeyse bir asgari ücretle artık giriş seviyelerinde akıllı bir cep telefonu bile alınamayacak.

Cep telefonlarına büyük zam yolda!

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen ve 2020'den bu yana yürürlükte olan gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için yeni bir son dakika düzenlemesi yapıldı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, geçen ay Resmi Gazete’de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile akıllı telefonlarda adet başına birim gümrük kıymeti, 200 dolardan 350 dolara çıkartıldı. Yine verilen bilgilere göre, söz konusu tebliğ 28 Mart 2023 tarihinde uygulanmaya başlayacak. 

Paylaşılan detaylara göre, artık birim fiyatı 350 doların altında kalan ürünlerin ithalatı için İthalat Genel Müdürlüğü’nden özel gözetim belgesi alınması gerekli.  İthalatta gözetim uygulaması, ithalattan kaynaklanacak olan vergi kayıplarının önlenmesi için yürürlüğe girmişti. Uygulama ile yerli üreticinin korunmasının amaçlandığı öne sürüldü.


Geri Dön