03 / 05 / 2024

Cep telefonu almak isteyen ama peşin parası olmayana müjdeli haber geldi! Hemen bakın!

Cep telefonu almak isteyen ama peşin parası olmayana müjdeli haber geldi! Hemen bakın!

Uzun zamandır yeni bir cep telefonu almak isteyen ancak peşin parası olmayan ya da taksitlerin az sayıda olmasından yakınanları çok sevindirecek bir haber geldi.



FİYATI 12 BİN TL VE ALTINDA OLAN TELEFONLAR İÇİN UYGULANACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yaptığı son dakika açıklamasına göre, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı 12 bin TL’ye çıkarıldı. BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yeni düzenleme, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay olacak.

Cep telefonu almak isteyen ama peşin parası olmayana müjdeli haber geldi! Hemen bakın!

Yeni bir düzenlemeye imza atan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutarı 12 bin liraya çıkardı.

Düzenlemeyi yapan BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren Kurul kararı, kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Söz konusu karara göre, "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

Öte yandan, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lira olan tutar 12 bin liraya çıkarıldı.

İşte bu kapsamda, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay olacak. Söz konusu vade, 12 bin liranın üzerindeki cep telefonlarında ise 3 ay olarak uygulanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön