01 / 05 / 2024

ÇEPAŞ'ın yüzde 51'i resmen İspanyolların oldu!

ÇEPAŞ'ın yüzde 51'i resmen İspanyolların oldu!

Madrid merkezli demir çelik üreticisi Gestamp'ın iştiraklerinden Gonvarri ve Ankara merkezli demir çelik üreticisi ÇEPAŞ'ın yöneticileri, 11 Kasım 2013'te imzaladıkları ortaklık anlaşmasını kamuoyuna duyurmak amacıyla ortak basın toplantısı düzenledi...




İspanyol demir çelik firması Gonvarri yüzde 51 hisse ile ÇEPAŞ'a ortak olduğu açıklandı


ÇEPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Erdoğan, İspanyol demir çelik firması Gonvarri'nin yüzde 51 hisse ile ÇEPAŞ'a ortak olduğunu açıkladı. 


Madrid merkezli demir çelik üreticisi Gestamp'ın iştiraklerinden Gonvarri ve  Ankara  merkezli demir çelik üreticisi ÇEPAŞ'ın yöneticileri, 11 Kasım 2013'te  imzaladıkları ortaklık anlaşmasını kamuoyuna duyurmak amacıyla ortak basın toplantısı düzenledi. 


ÇEPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Gonvarri'nin yaptığı yatırımla Türkiye'ye 32 milyon avro kaynak sağlandığını vurgulayarak, özellikle yenilenebilir enerji sektöründe birlikte büyük projelere imza atmayı hedeflediklerini söyledi. 


Söz konusu ortaklıkla aylık 5 bin ton olan üretimlerinin 9 bin tona ulaşacağını ifade eden Erdoğan, "İşimizi gölden denize, denizden okyanusa taşıdık. Türkiye yatırımda arzu edilen bir liman. Bölgesinde bir istikrar numunesi. Benim elim değil, başım taşın altında. Karşı taraf da o seviyede sorumluluk taşıyor. Başarmak zorundayız. Türkiye ve dünyanın geleceğini planlayarak yürüyoruz" diye konuştu. 


İki dönem AK Parti Zonguldak Milletvekilliği de yapmış olan Erdoğan, "Son dönemde bana milletvekilliği görevi vermeyerek ÇEPAŞ'ı büyütme, yurt dışına açma, Gonvarri grubunun ortağı yapma imkanı sağlamış oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Milletvekilliğine devam ediyor olsaydım bu ortaklıkla karşınıza çıkamayacaktım" değerlendirmesinde bulundu. 


Gonvarri Yönetim Kurulu Başkanı Jon Riberas ise çelik ve çelik ürünleri, otomotiv sektörü ve yan sanayi, yenilenebilir enerji olmak üzere 3 ana faaliyet alanı bulunan şirketlerinin, 25'ten fazla ülkede,140'dan fazla fabrika ve 35 binden fazla personelle hizmet verdiğini ifade etti. 


Geçen yıl itibarıyla yıllık cirolarının 12 milyar dolar olduğunu kaydeden Riberas, şöyle konuştu: 


"8 yıl önce girdiğimiz Türkiye pazarında ÇEPAŞ ile yeni bir adım daha attık. Türkiye'de çok büyük otoyol altyapı projeleri var ve hükümetiniz, daha kaliteli altyapı hizmetleri almak istiyor. Bu nedenle ÇEPAŞ ile bu sektörde ilerlemeye karar verdik. Türkiye'de güneş enerjisi sektörünün de önü açık. Sahip olduğumuz tecrübeyi ÇEPAŞ'la birleştirerek bu yolda beraber yürümek istiyoruz. Bu ittifaktan doğacak sinerjiden her iki tarafın da istifade edeceğine inanıyoruz. Hem altyapı hem de güneş enerjisi konusunda dünyada referans olacağız." 


Türkiye'de yaşanan siyasi gelişmelerin yatırımlarını etkilemediğini ifade eden Riberas, "Türkiye'nin önü çok açık, biz buna odaklanıyoruz. Burada kendimizi evimizde hissediyoruz" dedi. 



AA


Geri Dön