27 / 04 / 2024

Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri yenileniyor!

Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki üç binanın kolon ve zeminlerinin bazı bölümlerinde çatlaklar meydana gelmesi, gözleri yeniden miadını doldurmuş tıp fakültelerine çevirdi



Aslında Cerrahpaşa ile yine İÜ'ye bağlı Çapa Tıp Fakültesi'nin yenilenmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaşıldı. Ancak rektörlük, inşa döneminde sağlık hizmetinin aksamaması için bu iki fakültenin çalışmalarını çevredeki devlet hastanelerinde sürdürmesini istiyor. Konuyu Başbakan Erdoğan'a ileten İÜ yetkilileri, Cerrahpaşa için Sağlık Bakanlığı'na bağlı Samatya, Çapa için de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kendilerine bağlanmasını talep etti. Karar çıkarsa inşaat sürecinde üniversitedeki bölümler bu hastanelerde faaliyet gösterecek. Hocalar, devlet hastanelerinde hem eğitim verecek hem de hasta bakacak. Yeniden yapılandırma çalışmaları tahmini 4 yıl sürecek. Bu süreçte Haseki ve Samatya'daki personelin yeni açılacak hastanelere taşınması söz konusu.

İstanbul Üniversitesi'nin 'Haseki ve Samatya' talebi yerine getirilirse bir ilk gerçekleşmiş olacak. Üniversite hastaneleri hem işletme hem de tamamen kendi hekimlerinin kullanılması açısından devlet hastanesinde hizmet vermeye başlayacak. Sağlık Bakanlığı bugüne kadar Sakarya, Rize ve Pendik'te üniversite hastaneleri ile ortak hareket ediyordu. İşletmesini de kendi yönetiyordu.

Çapa, 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMDE BİLE DAYANAMAZ

Marmara depreminde ciddi hasar gören Cerrahpaşa ve Çapa'nın 4 büyüklüğündeki bir depremde bile zarar göreceği ifade ediliyor. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz ay katıldığı İÜ'nün açılış töreninde bu iki fakülteyi 'İkitelli'de kurulacak şehir hastanesine taşıyalım' önerisinde bulunmuştu. Fakat rektörlüğün ve üniversite hocalarının, merkeze uzak olduğu için başka yere taşınma fikrine sıcak bakmadığı ifade ediliyor. Diğer yandan üniversite, geçmişte güçlendirme için belediyeye başvurmuş fakat içinde çocuk bölümünün de olduğu 7 binanın ruhsatsız olduğu ortaya çıkmıştı.
Zaman


Geri Dön