01 / 05 / 2024

Çeşme 2014'ü 1 milyon kişiyle karşılamayı hedefliyor!

Çeşme 2014'ü 1 milyon kişiyle karşılamayı hedefliyor!

Geçen yıl 300 bin kişi ile yeni yılı karşılayan Çeşme'de yapılacak yılbaşı partisi öncesi, ilçedeki bütün oteller günler öncesinden doldu. Belediyeler sokaklara sobalar kurdu. Hedef: 1 milyon kişi ile 2014'ü karşılamak...




Geçen yıl 300 bin kişi ile yeni yılı karşılayan Çeşme'de yapılacak yılbaşı partisi öncesi, ilçedeki bütün oteller günler öncesinden doldu. Belediyeler sokaklara sobalar kurdu. Hedef: 1 milyon kişi ile 2014'ü karşılamak Türkiye ve İzmir'in marka tatil yöresi Çeşme, 2014'ü 1 milyon kişiyle karşılayıp rekor kırmak için harekete geçti. 


31 Aralık Salı ve 1 Ocak Çarşamba gününü içine alan hafta boyunca ilçe otellerinde tek bir boş yatak kalmadı. Konut sahipleri  İzmir  dışından gelen talepleri dikkate alarak evlerini kiraya verirken, yeni yılı Çeşme ve Alaçatı'da karşılamak isteyen gençler sosyal medya üzerinden 'Yeni Yıla Çeşme'de merhaba' etkinliği başlattı. Çeşme ve Alaçatı belediyeleri yeni yıla ilçelerinde girmek isteyenleri dikkate alarak açıkhava konserleri ve gösterileri organize etti. Saatler 24.00'ı gösterdiğinde havai fişek gösterileri organize eden Çeşme ve Alaçatı Belediyeleri'nin etkinliklerine Çeşme Marina da dahil oldu. Çeşme Marina, özel konser alanında müzikli bir yılaşı eğlencesi hazırladı. Soğuk havayı dikkate alan Çeşme ve Alaçatı Belediyesi, geceye özel sokak şömineleri ve sokak sobaları kurma kararı aldı. 


ARABADA YATACAKLAR 


Geçtiğimiz yıl 2012'ye veda 2013'e merhaba diyenlerin sayısının 300 bini bulduğunu belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir, "Bu yıl 1 milyon kişilik rekor katılımla 2014'e girmek istiyoruz. 2014 Çeşme'nin yılı olsun" dedi.


 Teoman ve Berna Öztürk coşturacak.


İzmirliler 2014'e, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Teoman konseri ile girecek. Her yıl olduğu gibi yılbaşını Cumhuriyet Meydanı'nda karşılayacak olan onbinlerce İzmirli, bu coşkulu eğlenceye ortak olacak. Büyükşehir Belediyesi'nin kutlama programı, saat 20.30'da DJ Berna Öztürk ile başlayacak. DJ Berna Öztürk'ün ardından saat 22.30'da ünlü sanatçı Teoman sahne alacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki yılbaşı eğlencesi, havai fişek ve ışık gösterileriyle renklenecek. 2014 için geriye sayıma, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılacak. 


OTELLER DOLDU 


İstanbul başta olmak üzere İzmir ve çevre illerden birçok kişinin bu özel gün için ilçe otellerinde rezarvasyon yaptırdığını, evlerin, yalıların kiraya verildiğini, gençlerin arabalarında uyumayı göze alarak ilçeye akın edeceğini belirten Demir, "Çeşme, alev alev bir yılbaşına hazır. Oteller kendi eğlencelerini organize etti. Tek eksiğimiz kar. Onu da ilçe belediyelerimiz suni olarak yağdırsın" dedi. 


Alaçatı belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yeni yıla beldelerinde girmek isteyenler için açıkhava konserleri organize ettiklerini, yeni yılın ilk ışıklarına kadar D J'lerin unutulmaz müzik ziyafeti hazırladığını söyledi. 

Dalgıç, "Ayrıca, Alaçatı'nm merkezinde yılbaşına özel bir dilek ağacı oluşturduk. Yeni yıla beldemizde girmek isteyen konuklarımızın rahat etmesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi. Dalgıç, 'suni kar talebine ise, "Ben sunisinden değil, doğalından yanayım" yanıtını verdi. 


SUNİ KAR YAĞDIRACAKLAR 


Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 1 milyonluk rekoru kırmaya hazır olduklarını ve görkemli bir yılbaşı için hazırlıklara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Tütüncüoğlu, yılbaşına özel açıkhava konserleri organize ettiklerini, eşsiz bir havai fişek gösterisi sunacakları gecede, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da suni kar yağdıracakları bilgisini verdi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön