01 / 05 / 2024

Çeşme, bayramda yerli turistleri bekliyor!

Çeşme, bayramda yerli turistleri bekliyor!

Son yıllarda yaz tatillerinde “Bodrumcuyum” diyenlerin rotasını değiştirten ve sörf cenneti olması nedeniyle de uluslararası platformda dahi adından söz ettiren Çeşme, bayramda yerli turistleri bekliyor




Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte turizm sektörünün canlanmaya başladığını belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, bu durumun Kurban Bayramı’na kadar devam edeceğini söyledi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ise bayramdan sonra ilçede hareketlenme beklediklerini ifade etti.


ETİK Başkanı Mehmet İşler, Ramazan Bayramı nedeniyle sektörün canlandığını belirtirken, bu sürecin Kurban Bayramı’na kadar süreceğini söyledi. Ramazan ayı nedeniyle turizm sektörünün zor bir dönemden geçtiklerini ileten Mehmet İşler, bu ayın sınav tarihleriyle de çakışmasından dolayı piyasanın oldukça durgun olduğunu kaydetti. Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kaldığını hatırlatan İşler, o tarihte bütün otellerin kontenjanlarının dolduğunu vurguladı. Bu durumun Kurban Bayramı’na kadar devam edeceğini tahmin ettiğini söyleyen İşler, “Ramazan ayı ve sınavların aynı döneme gelmesi bizim için kötü oldu. Sonuçta mübarek bir aydayız insanlar zamanını evde geçirmek istiyor. Biz buna tabi ki saygı duyuyoruz. Fakat Ramazan Bayramı ile birlikte piyasa açılacak. Tatilcilerin daha keyifli zaman geçirmesi için işletme sahipleri de çalışmalarına hız verdi. Turizm,  İzmir  için büyük bir öneme sahip ve biz de bunun farkındayız. 2014 sezonu şu zamana kadar durgun geçti fakat bayram ile birlikte açılacağına inanıyorum” dedi.


“Kruvaziyer turizmi can çekişiyor”


İşler, İzmir’de kruvaziyer turizminin can çekiştiğini belirterek, bunun nedeninin yetkililerin uygun bir planlamasının olmaması olduğunu söyledi. Bu sezon turist sayısında 150 bin düşüş olduğunu kaydeden İşler, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini vurguladı. İzmir’in kruvaziyer turizminde önemli bir mekan olduğunun altını çizen İşler, bunu uygun şekilde kullanamadıklarını söyledi. İzmir’in mimarisi ve yapısının bu turizme çok uygun olduğunu ileten İşler, “Kentimiz bu zenginliklerine rağmen olumlu bir şekilde değerlendirilemiyor. İzmir kruvaziyer turizminde uzun yıllar ihmal edildi. İzmir’de sadece turizm değil, yapımı yılan hikayesine dönen bir teleferik ve metro sorunumuz var. Bunları daha halletmeden iyi sonuçlar beklememiz biraz hayalcilik olur. Bu yıl kruvaziyer turist sayısında 150 bin düşüş var, bu da ne durumda olduğumuzu en iyi şekilde açıklıyor. Bu durumdan kurtulmak için ileriki dönemlerde ne yapılması gerektiği hakkında raporlar çıkarılması ve planlar yapılması gerekir” şeklinde görüş belirtti.


“Sektör genelde canlanmaya başladı”


Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Ramazan ayının turizm sezonuna denk gelmesinin bütün otellerdeki doluluk oranını düşürdüğünü belirtirken, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayının ön rezervasyonlarını çok etkilendiğini söyledi. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bir toparlanma içerisine girdiklerini vurgulayan Öncel, “Temmuz ayının sonlarına doğru Çeşme'de alışkın olduğumuz o kalabalığı görmeye başlayacağız. Ağustos ayında ise çok iyi rakamlara sahibiz. Buna keza Eylül ayı da aynı şekilde gözüküyor. 'Üç ay yeterli mi?' diye sorarsanız Çeşme'de kimse için yeterli değil. Şu anda Çeşme'de evler hala boş. Bizi sevindiren ise Çeşme'de marka olan yeni mekânların yer alacak olması” diye konuştu.



Yenigün




Geri Dön