28 / 04 / 2024

çeşmeye gelen turist sayısı

çeşmeye gelen turist sayısı

St. Petersburg Denizcilik Asamblesi Başkanı Kont Nikolay Orlov Çeşme'yi ziyaret etti. Ziyarete Türkiye Sualtı Araştırmaları Vakfı Başkanı Oğuz Aydemir ile emekli amiraller Metin Ataç ve Işık Biren eşlik etti.

Çeşme Kruvaziyer yolcusu bekliyor!

Çeşme'de düzenlenen sektör toplantısında kruvaziyer turizmi değerlendirildi. Üyeler, kruvaziyer turizmi ile 2012 yılında tanışan Çeşme'nin bu pastadan daha fazla pay alabilmesi için dünyada tanıtımının artırılması gerektiğini dile getirdi

Çeşme'ye 1 günde 3 gemi ile 2 bin 400 turist geldi!

Tatil cenneti Çeşme, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos'ta 3 gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 sefer ile 66 bin yolcu geldi.

Veysi Öncel: Çeşme altın sezonunu yaşıyor!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Çeşme'nin her zaman olduğu gibi bu yıl da altın sezonunu yaşadığını belirterek,"Olumsuz hava koşulları, Ramazan bayramı derken sezona iyi başlayamamıştık" dedi

Çeşme, bayramda yerli turistleri bekliyor!

Son yıllarda yaz tatillerinde “Bodrumcuyum” diyenlerin rotasını değiştirten ve sörf cenneti olması nedeniyle de uluslararası platformda dahi adından söz ettiren Çeşme, bayramda yerli turistleri bekliyor

Veysi Öncel: Bayramdan sonra turizmdeki hareketliliğin artmasını bekliyoruz!

Veysi Öncel, "Ramazan ayının turizm sezonuna denk gelmesi otellerdeki doluluk oranını düşürdü. Mayıs, Haziran ve Temmuz ayının ön rezervasyonlarını çok etkiledi. Şimdi ise yavaş yavaş toparlanmaya başladı" dedi

Alaçatı, turizmdeki iddiasını artırıyor!

Butik otelleri, taş evleri, özgün mimarisi ve eğlence kültürüyle tanınan Alaçatı, yılın 300 günü esen rüzgarı ve rüzgar sporları için uygun coğrafi oluşumuyla turizmdeki iddiasını daha da artırıyor.

Corendon Grubu, Çeşme'ye 15 bin turist çekmeyi hedefliyor!

Corendon Grubu, bu yıl Çeşme'ye 15 bin turist çekmeyi hedefledi. Alaçatı'da Corendon Premier Solto Hotel ve Boyalık Beach'te Corendon Miplaya Oteli kiralayan grup, Hollanda ve Belçika ağırlıklı olmak üzere Avrupalı turistleri Çeşme'de ağırlayacak

Japon turistlerin yeni gözdesi Çeşme oldu!

NHK, İzmir Çeşme 'de belgesel çekmeye başladı. Kanal yetkilileri amaçlarının İstanbul ve Kapadokya gibi belli merkezleri ziyaret eden Japon turistlere Çeşmeyi 'de tanıtmak olduğunu söyledi...

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Peş peşe zam gelen Mini Cabrio'ya bu ay zam yok! İşte Mini Cabrio son dakika Eylül 2023 fiyatları!

Geçtiğimiz aylarda peş peşe zam gelen Mini Cabrio'ya bu ay zam gelmedi. Peki Mini Cabrio'nun yeni fiyatları ne kadar oldu? İşte Mini Cabrio son dakika Eylül 2023 fiyatları...

Opel Mokka-e'ye gelen 206 bin TL'lik zam resmen dudak uçuklattı! İşte Elektrikli Mokka'nın güncel fiyatları!

Opel Mokka-e'ye gelen 206 bin TL'lik zam resmen dudak uçuklattı. Peki Mokka-e'nin güncel fiyatları ne kadar oldu? İşte Elektrikli Mokka'nın güncel fiyatları...

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 5 azaldı!

İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 turist girişi olmuştu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 11 arttı!

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.

çeşmeye gelen turist sayısı Haberi

çeşmeye gelen turist sayısı


Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılması planlanan ama çeşitli nedenlerle ertelenen St. Petersburg Denizcilik Asamblesi Başkanı Kont Nikolay Orlov Çeşme'yi ziyaret etti. Ziyarete Türkiye Sualtı Araştırmaları Vakfı Başkanı Oğuz Aydemir ile emekli amiraller Metin Ataç ve Işık Biren eşlik etti. Çeşme Kalesi'nde yer alan müzeyi gezen ve Çeşme Deniz Savaşı anısına yapılan Rus Koridoru'nda sergilenen objeleri inceleyen Orlov, daha sonra Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ziyaret etti. 1.5 saat süren görüşmede, Çeşme'de bir Türk-Rus Dostluk Parkı yapılması kararlaştırıldı. 23-25 Temmuz 2014 tarihinde St. Petersburg'ta gerçekleştirilen II. Uluslararası Avrasya Denizcilik Tarihi Kongresi esnasında Çeşme ile Puşkin şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü Çeşme Belediyesi'ne teslim edildi. 


Cazibe merkezi

Aydemir, "Şimdi yapmamız gereken Çeşme'yi Ruslar için bir cazibe merkezi haline getirmek. Çeşme, büyük bir...